Kategorier
Stockholm

Piki-piki? – Berlin dag 3

Dagens promenad går via Conrad. Conrad är Berlins Clas Ohlsson, som jag behöver besöka då jag glömt min batteriladdare hemma. Googlade fram att de säljer en likadan där. Det blir en fyrtiominuters promenad genom Tiergarten. Tar sen Bülowstrasse österut, mot Gleisdreieck. En spacklad och påtänd brutta erbjuder piki-piki, men  jag avstår.

Siktar på Yorckstrasse för att se hur långt de hunnit med restaureringen av alla järnvägsbroarna. De är många! Följer gamla rostande och övervuxna räls norrut. Förstår Majakovskis och futuristernas fascination inför industrialismen och dess stora, frustande ånglok.

Följer planen för i dag, slantar upp €7 på Martin Gropius Bau för utställningen Robert DoisneauFotografien Vom Handwerk zur Kunst. Han arrangerade flera av sina mest kända ”gatufoton” men flertalet av fotona här är att betrakta som fotojournalistik. Tar sen en Bombay Collins på Newton Bar, en tradition av möjligen tveksamt värde men ändå en tradition. Jamar benhinnorna, tar man sig en – jamare.

Tar S-bahn en station från Friedrichstrasse, köper en baguette på Hauptbahnhof och tassar upp på rummet.

Tar en sen middag i hotellrestaurangen, dricker Kristall till maten, för tredje dagen i följd. Tillika dagens enda öl!

http://blackpicture.postx2.com/post/157773682660/martine-franck-subway-station-tuileries-paris

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 svar på ”Piki-piki? – Berlin dag 3”

Hej Matti! Du levererar en känsla av Berlin o samtidigt toppar med en Bild i ljuskontraster. Good. Hälsningar Göran J

Stängt för kommentering.