Kategorier
Berlin

Sol i Rüdersdorf – Berlin dag 7

Vaknar upp till sol och blå himmel, kall morgon dock, bara +4°. I dag väntar bilutflykt med Jan och Gustaf och jag tar mig till den förres adress ute i Spandau. För första gången får jag min hotellbiljett kollad på S-bahn men det är inga problem. Hinner bara trycka på Jans knapp utanför port en när Gustaf öppnar. Vänder på klacken och går mot hans bil.

En timmes färd väntar och vi möts av en besvikelse när vi kommer fram. Grinden in till området vi ska besöka är låst. Ett par yngre förmågor klättrar över och in, vi åker runt, slantar upp €5 på Rüdersdorfs kalkfabriksmuseum och har sen ändå två staket att forcera. Här finns dock glipor och vi kan strax börja upptäcka. Jan och  Gustaf  har varit här flera gånger tidigare, tyckte Gustaf sa sju. Och enligt Jan förfaller området ytterligare mellan varje besök. För mig är det jungfrulig mark och jag tar mig tid. Ser högt uppifrån en magnifik industribyggnad att de sitter och väntar så jag skippar de sista kåkarna och lufsar bort för hemfärd. Härligt att bli medtagen på de här utflykterna!

På S-bahn hem får jag till några bra gatufoton, så som jag vill ha dem, så där skönt flummiga. Jag trivs så mycket bättre när det är sol. Bilderna kommer i nästa blogg.

En dag kvar.

http://tatsuo-suzuki.tumblr.com/post/157948338440/elevator-shibuyatokyo

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

6 svar på ”Sol i Rüdersdorf – Berlin dag 7”

Man kan verkligen inte kalla dig för en vanlig turist. Vem åker till Rüdersdorf….

Vi så väl inte så många genuint kalkbruksintresserade men på det avspärrade området var vi inte ensamma. Några fotade området uppifrån med drönare och några ungdomar skuttade omkring och fotade som vi. Jan och Gustaf gillar såna här miljöer, och det gör jag också, även om det inte är mitt förstaval just en solig dag. Men utan dem vore jag nog en rätt vanlig turist, är jag rädd.

Hej Matti! Spännande o vacker Miljö Du har Bildat! Verkligen Konstbilder med stort K ! Hälsningar Göran !

Inte mitt primära fotomotiv, men det är ändå kul att lufsa runt och se vad man kan hitta i stort och smått. Tack för kommentaren, Sven!

Stängt för kommentering.