Kategorier
Berlin

Planlöst runt Alex – sista dagen i Berlin

Sista dagen hittar jag så min att-göra-i-Berlinlista och konstaterar att jag inte missat något:

  • Valle dei templi/Vagabund
  • Fliesstrasse Schöneweide
  • Bildband Berlin
  • Robert Doisneau/Martin-Gropius-Bau
  • Drei Schwestern
  • Markthalle Neun
  • Newton Bar

Och jag betade av gamla listpunkter som Käthe Kollwitz och Helmut Newton Foundation.

Annars? Hoppas på sol när jag drar isär mörkläggningsgardinerna, men det är molnigt. Kollar väderappen och den lovar en temperatur över 10 efter lunch och eftermiddagssol. Passar mig fint, slöar på rummet, packar lite och funderar över tillvaron.

Som sagt, sånt här mysko gillar jag. Samma siluett till vänster i storformat som den i luckan med ljus. Hur gick det till?!

Checkar in på flyget via  SAS-appen, går utmärkt. Har mitt  boardingcard på iPhonen. Hoppas det funkar på Tegel Flughafen i morgon också.

Kommer sen ut och ser en massiv polisinsats, hundratals poliser, och olika polisfordon precis överallt, till och med en polisbåt i kanalen.

Den här siluetten tog jag en hel serie av, med olika bakgrunder. Taget på S-bahn mellan Friedrichstrasse och Hauptbahnhof.

Går planlöst mot Alex. Tar en gulaschsoppa och en American Pale Ale på Brauhaus Lemke. Fortsätter mitt traskande utan mål och mening. Har ställt X100 på monokrom och plåtar runt med den. Tror väl inte att det blev någon keeper.

Min väg tillbaka stoppas av en polisspärr och en kvinnlig polis förklarar att det är en anti-Merkeldemonstration som drar förbi och jag ser den i nästa kvarter. Den startade vid Hauptbahnhof, vilket förklarar polisinsatsen där, och avslutas vid Alex som jag precis lämnat. Inget annat att göra än att sätta sig på haket intill och ta en irländsk kaffe. Strax efter att jag avslutat den hävdes spärren och jag kunde lufsa hem i den ljumma berlinkvällen.

Bilduppladdning och -behandling, nerpackning av fotoprylarna och sen en sista middag i hotellrestaurangen. Kan bli en drink innan maten.

http://zzzze.tumblr.com/post/157987636390/istmos-urs-lüthi-untitled-1972

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017