Kategorier
Berlin

Makaber fråga

Johan-Mathias Sommarström, Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern blev beskjuten under uppdrag i Mosul.

Att nu bli beskjuten av en IS-krypskytt beskriver han som ”omskakande”.

– Han använde två olika vapen. Dels ett ganska tungt automatvapen, dels ett hemmagjort krypskyttegevär. En peshmergasoldat har berättat att IS gör sina egna av gamla rör och annat. Den här krypskytten kan ha varit kilometer bort.

Vad går genom skallen när sådant här händer?

Om man har otur, en kula kanske? Makaber fråga!

En dag kvar före helgen. En helg jag nog kommer att ägna åt husliga aktiviteter. Ska försöka orka bevista ett evenemang på Fotografiska som jag anmält mig till. Sannolikt är dock förkylningen för tunga att bära efter en lång arbetsdag att jag åker raka vägen hem i stället.

Kollektivtrafiken hade det lite bökigt med snö och halka, som väntat. Ena dagen var det en lastbil som låg för långt till höger i mittfilen så bussen inte kom fram i kollektivkörfältet. Tut, tut, tuut hjälpte inte. I går kunde tunnelbanan inte få stopp vid Globen utan hasade förbi med halva första vagnen. Backa gick inte så det blev till att åka till nästa station, vilket går på ett ut för mig.

http://parox.tumblr.com/post/150449009416/icphoto-bruce-davidson-typically-selected

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017