Kategorier
Stockholm

T-party

Väcks av ett präktigt sendrag i vänsterbenets insida lår klockan tjugo i fyra på morgonen. Inte en chans att sova vidare så jag gick upp, det hjälpte inte heller. Sköna stunder det där.

En pålkran bankar in det nya Slussen nr min buss svänger in till terminalen. 

Försöker checka in på flyget via mobilen medan jag är kvar på jobbet. Ser en enda plats kvar att välja, men sen behövs mitt passnummer fyllas i. Ilar hem med en nervös känsla i magen. Har dock platsen kvar och kan slutföra incheckningen på hemdatorn. Känns tryggt!

Pratar med Folksam angående X-T-1 och efter min förklaring låter det som om jag får hela kostnaden ersatt. Ska skanna kvitto och kostnadsförslaget från verkstaden och skicka in, bara. Bara och bara, nån som tror att det går att scanna? Har två stycken, den ena kräver USB-anslutnuing, wifi duger inte för scanning bara utskrift. Den andra är USB-ansluten direkt till datorn, men det påstår dialogrutan att den inte är. Suck!

Kameran blev för övrigt klar men jag var tvungen att först åka hem hämta inlämningskvittot. Snabbt ner till busshållplatsen igen. Trevliga busschauffören kör, pappa till en gammal elev. Önskar honom trevlig helg och tillägger ”jag åker för övrigt till New York i morgon”. ”Jag flyger till Spanien i morgon”, skrattar han. Tummen upp!

Ekiperar mig på D. En lång lite sjavig drasut försöker sno en tröja. Kassakillen är vaken och ber killen knäppa upp och visa vad han har under och hotar med väktare. Då plockar snubben fram tröjan ur brallorna. Sen ber han om ursäkt tio gånger minst. ”Jag är ledsen, från hjärtat!” ”Man gör inte så!” muttrar kassakillen.

Intressant att studera folks beteende på till exempel Slussens t-banestation i morgonrusningen. Dessa män vars tid alltid är dyrbarare än andras och som därför behöver tränga sig fram och gå före i kön till spärrarna. Eller kvinnor som står stilla på perrongen och pratar med varandra mitt i flödet pendlare som ska ut eller fram längs spåret. När det går att ställa sig åt sidan och underlätta.

Mycket som jävlas för tillfället. När jag skulle ladda mobilen efter dagen fick jag inte in laddkontakten. Det visade sig vara en massa damm i vägen. Pillade med en plasttandpetare och det fungerade hyfsat. Lite navelluddkänsla.

Lite stressigt är det med packning och allt. Tid har jag, men det är känslan. Inne på de sista detaljerna, tandkrämen till exempel, och mobilladdarsladden.

Och nätverksläget är detsamma, iMacen kör på Mattis nätverk men det hajar inte iPhonen.

https://roydybunciostreetphotography.tumblr.com/post/159825156420/leicaq-leica-photooftheday-color

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017