Kategorier
New York Stockholm

På utflykt

Snökorn i luften och vita gäss på Strömmens mörkblå vatten när jag lämnar Stockholm. Känns alltid lite overkligt att vara stadd på resa, särskilt till New York. Några rockare lämnar in gitarrfodral och instrumentväskor och en grupp unga tjejer med Sweden Cheer pom team på ryggen tar gruppfoto innan sista passkontrollen. Fick säte med vägg bakom, visar sig vara toan och det är trafik till och från, hela flygresan.

Löser sudoku och korord innan jag ser resans första film, Hacksaw Ridge. Den bygger på en sann historia från andra världskriget, en vapenvägrande media utför hjältedåd när han räddar svårt skadade soldater från krigsskådeplatsen. Många döda och lemlästade i den filmen.

Kl 17 passerar vi Grönlands södra udde. Vilar en stund innan jag ser The Magnificent Seven, en western med lite De sju samurajerna-stuk, massor av döda även i denna film. Nya öronpluggarna fungerar perfekt, inga besvär alls.

Ny och modern flygbuss från Newark men en jäkla kö in till Manhattan. En rovfågel av vråkstorlek kretsar över motorvägen och föraren av en vit Tesla ruttnar på busschaufförens filbyte och prejar bussen, hindra den från att komma fram en stund. Checkar in och killen i receptionen gissar att mitt namn är finskt. Och det har han ju rätt i. Många svenskar på hotellet, tillägger han.

Halv åtta på kvällen lokal  tid, min tid halv två på natten. En bit mat på hotellrestaurangen, sen läggdags.

http://howtoseewithoutacamera.tumblr.com/post/159834363216/by-john-bulmer-north-uk-collection-1960s

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017