Porträtt i kollektivtrafiken

Mitt sällskap i New York messade en fråga när jag tänker mig ett nytt besök over there. Vi messade fram och tillbaka och han hintar om att hyra en bil för en roadtrip. Vet inte om han, liksom jag, satt och drack nån öl framför datorn och lät fantasin flöda. Men det låter ju rätt fantastiskt egentligen.

Den här bilden fick inte särskilt många likes nånstans. Själv gillar jag den för ljuset.

Läser i tidningen om Inger, 85, som är fånge i sitt vardagsrum. Norrmalms stadsdelsförvaltning förvägrar henne plats på ett vård- och omsorgsboende. ”Jag trodde inte att det var så här illa”, säger dottern Maud. ”Om de gör så här mot mamma, vad händer då med alla som inte har några anhöriga?”

Det är med andra ord vad jag har att se fram emot i livets slutskede. Bara att hoppas att det tar slut snabbt.

Även denna bild tycker jag om för ljusets skull.

Sveriges Nationaldag och ingen DN. Man kanske ska bege sig in till storbyn och försöka bli av med lite mynt? Tänk att det har gått dithän att man ska känna obehag för att betala med en- och femkronor, svenskt betalningsmedel. Växla in på personkontot funkar ju inte med bankernas öppettider.

Solen kommer och går, och jag har ju en ny leksak att lufta. Blir en grannlaga uppgift att hålla isär vilken kamera jag plåtar med, när jag laddar upp bilderna på olika sajter och när jag taggar dem. Inget jag är bra på, att hålla ordning på mina bilder.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017