Shoppinglördag

Som alltid tar jag vägen förbi Sarvträsk på väg till busshållplatsen, för lite fågelskådning. Hör lite lattjo kvitter men två bofinkars sång omöjliggör användandet av min kvitterapp. 

Vid Henriksdals station står ett gammalt fint tåg i trä, googlar fram att det är Stockholm-Saltsjöns Museiförening som kör tågen under helgen.

Shoppinglördag på konstnärshandeln Jordi. Har ingen aning om vad jag ska köpa. Det blir till sist en kartbok att måla i och en ask med 72 akvarellpennor samt några bläckpennor att teckna med. Blir av med 400:- i femkronor, härligt! Kompletterar med Joyce Carol Oates bok om Marilyn Monroe, ”Blondie”, på en gatloppis ute på Hornsgatan. Är lite svag för memoarer/biografier, och 40:- kan den vara värd.

Det poppar upp små, svaga idéer om vad jag skulle kunna ge mig på när det gäller konstskapande utanför fotograferandet. Får se om bitarna trillar på plats under sommaren.

Två JAS brakar genom den stockholmska sommarhimlen. Ser dem inte så ofta nu för tiden.

Mamma pappa barn med Happy skrivet i guld i pannan och med varsin guldmedalj runt en färgfläckad hals, color run.

Går ner mot Söder Mälarstrand och ser att Torkels terass är på plats igen. Går in och kollar om de har nån IPA. ”Jodå, vi har tysk IPA”! ”Kan jag betala med enkronor?”, ”det går bra”, ”kan jag få en tysk IPA då?”, ”vi öppnar klockan 16”.

Får åka in till Hatten i morgon med enkronorna.

http://timesillmatic.tumblr.com/post/161923615078

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017