Horses

But in the end one needs more courage to live than to kill himself.
Albert Camus
Tittar in på Fotografiska till sist. På bottenvåningar hänger hästar, de flesta i sällskap av en ryttare. Den senare kan vara navajoindian, 5-årig flicka eller den mest maskuline man. Huvudnumret från början var för mig Irving Penn. Gillar hans bilder skarpt, särskilt närbilden på två cigarrettfimpar och stillebenet med symaskin och benknotor. Slank sen in på Tina Berning och Michelangelo Di Battista, Confluence. Det här är mina grejer, gillar det jag såg skarpt. Di Battista plåtar en modell och Bernina adderar sin känsla med olika tekniker. Wow! Kreativt är bara förnamnet.
Är sugen på Fotografiskas sommargrogg, gin, tonic, rabarbermix och is. Läskigt läskande, visar den sig vara. En flaska Gränges åker i golvet när flaskkylen öppnas, lika bra.
Knallar bort till Bolaget på Norrlandsgatan. Där hittar jag kollegan Jon men inte den öl jag kommit för: Evil Twins Lemonades IPA. Får istället ta mig till butiken på Drottninggatan. Där jobbar en gammal elev och kan visa mig var jag hittar rätt burk. Från Norrlandsgatan får jag bland annat med mig Stillwaters´ Superluminal Sour India Pale Ale, som är riktigt god. I närheten av Jons och Antons senaste.
Kämpar mig fram i malströmmen av turister från överallt och ingenstans. Får skylla mig själv när jag väljer Drottninggatan och Västerlång.
– Jättekul att träffa dig! Jag gillar dig också! En segwaypolis lämnar över en böteslapp till en skåpbilchaufför på Järntorget.
Till sist tar gofikat slut. En påse Bönans special från Bönor & Blad, som jag fick på skolavslutningen. Köper en påse hela bönor på Stora Coop, Arvid Nordquists Selection, eco, krav, fair trade, you name it. Blir till att mala på den lilla kaffekvarnen jag fick när jag köpte två påsar kaffebönor av en sort jag inte längre minns.
http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/162778555923/milagros-caturla-the-lost-photos-of-barcelona

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017