Facilis descensus Averno

Vägen till Helvetet är enkel.

https://erebussociety.tumblr.com/post/163022408016

Semesterbok fem blir Flannery O´Connors Ta himmelriket med våld. Hennes berättelser har fått genrebetckningar som ”grotesque” och ”noir” och den här storyn lever upp till det. Den slutar med att huvudpersonen, den 14-årige pojken Tarwater får en uppenbarelse: ”GÅN UT OCH VARNEN GUDBARN FÖR NÅDENS RASANDE FRAMFART.” Fascinerande läsning.

Djurgår´n åker upp till Östersund och får stryk av deras B-lag. Vid en jämförelse framstår djurgårdarna som otekniska, med stora problem med förstatouchen, bollmottagandet. Föra tt inte tala om passningsspelet. Vägen till helvetet är enkel.

Läser på Djurgårdens hemsida hur några supportrar kommenterar bortamatchen mot Östersund härom dagen. Östersund ställde upp med ett b-lag och spelade bort Djurgår´ns bästauppställning hur lätt som helst. Det kommenterades såhär: ”Östersund är för övrigt inte alls ett bra lag, det är ett lag som lever väldigt mycket på tur, titta på de mål de gör i sina matcher, inte imponerande någonstans. Det är ett lag som lever på flax inte skicklighet. De kommer braka ihop snart. För övrigt skulle Rödhåriga killen med skägg som stämplade vår spelare varit utvisade redan i början av matchen men det missade den usla domaren. Hade blivit en helt annan match redan där. ÖFK är patetiska för att tala klarspråk.” Patetisk var ordet, sa Bull! Eller ”sancta simplicitas”, heliga enfald.

Rats, fat as cats, kan bli ett problem i Stockholm som en följds av sopåkarstrejken. Om sopor blir liggande  kommer råttorna som ett brev på posts, säger Anticimex. Som ett brev på posten? Då är det ju inget akut problem sedan det uttrycket ju fått en helt annan betydelse numera.

Vissa dagar inskränker sig uteaktiviteterna till en promenad ner till Stora Coop. Tar vägen om träsket och ser till min glädje att ett par svarthakedoppingar uppenbarligen häckat här och då de har en unge simmandes med sig.

Vid glassfiket hejar en kvinna på en man som hastar förbi och som svarar något på samma som jag tror grekiska. Sen hör jag henne viska till sin väninna: han kommer från samma by som jag. Världen är liten ibland.

Lite städning hinner jag med innan jag kollar allsvensk fotboll och dito från damernas EM.

https://imageseatthesoul.tumblr.com/post/163057304326/koshigurajumy-vasilis-spagouros

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017