Årsdag i Årsta

Till sist tycker jag ändå att det är dags för en fotopromenad på stan. Från Slussen tar jag Högbergsgatan västerut för att sen ta mig över Årstabron för första gången.

Tar med mig tre kameror: Fuji X-T2 med 16-55mm, Fuji X1200F och Canon 5D mk III med 50 mm/1,2. Den sistnämnda för det korta skärpedjupet.

Beundrar Tantos koloniområde från bron men skulle aldrig kunna tänka mig varken jobbet eller att sitta där en solig dag som denna och göra just ingenting.

Årstaberg är en ny bekantskap men jag passerar snabbt och är sen ute på Årstafältet. Läser senare att denna dag för 499 år sedan, den 27 juli 1518, stod slaget vid Brännkyrka på Valla gärde i Årsta. Där jag just gick, med andra ord. Tar lite bilder på växtligheten med mk III:an men är ovan vid kameran numera och kollar inte exponeringen. Det blir totalt överexponerat. I Fujin ser jag ju redan innan jag tar bilden hur den blir. Är inte helt alert heller, när jag börjar bli lite trött.

Ser en harpalt skutta förbi och när jag senare går genom Vårflodsparken är en svart tamkanin ute på vift. Fortsätter upp mot Globen, en låda Pripps Blå kommer knallande.

På tunnelbanan avlyssnar jag en lite makaber dialog om en kvinna:
Vet du vad hon gjorde när hennes mormor dog? Hon la henne i badkaret och sminkade henne, färgade håret!

Läser Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött, en titel som passar bra dessa dagar. Särskilt mitt högra öga kliar nåt vansinnigt och är stundtals alldeles rött. Vet inte om det är någon allergi eller en infektion. Baddar med varmt vatten.

https://liuxuanchao.tumblr.com/post/155781055716

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017