Kategorier
Stockholm

Stor humor

Den amerikanske författaren Garrison Keillor hävdade nyligen att Sverige inte borde få dela ut Nobelpriset i litteratur, eftersom det egna landets författare saknar känsla för roligheter och relationer. ”Svenskarna är det tråkigaste av alla folk. De är så tråkiga att de gäspar sig genom livet och har så tråkigt att de roar sig med att tråka ut andra.” Amerikanerna röstar fram Trump till president, och det är ju istället riktigt stor humor!

 

Kollade in vernissagen för Tre fotografers nya utställning. Det var inte längesen den förra. Däremellan hann i alla fall Per Nellevad ta en sväng till New York. Sneddar över kyrkogården, ett par tappade barnstrumpor påminner om jobbet. Utanför Lydmar står tre lyxiga Jaguarer, en är en I-pace concept, eller nå´t, och en annan är en F-type med registreringssylten FA57CAT. Haltade sen vidare på min ömmande högerfot till Moderna museet för att trycka i mig intryck av Öyvind Fahlström, ryskt avantgarde och foton ur samlingarna. Däribland bilder ur Anders Petersens utmärkta City diary. Louise Nevelson har ett eget rum för sina collage och en kvinna säger till väninnan: Kollage är den svåraste konstnärliga tekniken. Dels för att alla kan göra ett, men mest för att det är svårt att göra det bra. Av samtalet framgår att hon är konstnär själv. Mycket fint hänger på väggarna, inte direkt affordable dock. Och jag gillar ju Bacon, det fick jag där.

”Jag är best.” och ”Du får också ledigt idag”, färsk plastmuggskonst längs motorvägen hem.

Däckade rätt bra när jag kom hem, och fick gå och lägga mig ett par timmar. Och ta en treo för att orka upp igen. Sen var det disk, tvätt och blomvattning.

Lena Nestius ringde och påminde om att det är i kväll hon har sin poesiuppläsning. Kl 20 på Ringvägen, det är sent för mig, det. Men jag har en bok att plocka upp. Får försöka kvällsplåta lite samtidigt.

http://tylernlowell.tumblr.com/post/166641949938/thenewloverofbeauty-francis-bacon-triptych

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017