Kategorier
Stockholm

Ett jävla solsken

Två kvinnor bakom mig på bussen pratar högt och i ungefär samma röstläge. Tror ett ögonblick att de samtalar med varandra men hör sen att de pratar om olika saker i varsin mobil. Onödigt högt hur som helst.

Bilden nedan, gillar sån´t här också. Abstrakta utdrag ur den urbana miljön, konstverk slumpartat skapade av väder och vind. Lite likt nåt futuristiskt collage, av till exempel Ardengo Soffici.

Göran Greider skriver i kvällstidningen: Men Bremmers Ett jävla solsken är ett så underbart rakt porträtt av (Ester) Blenda (Nordström) att tiden liksom ångar bort. Kvar är en märklig kvinna som blev lika märkligt bortglömd. Men öppnar man hennes böcker slår fortfarande ett jävla solsken emot en.” Håller med, riktigt roliga böcker att läsa. Och om jag inte minns fel ligger hon begravd på Boo kyrkogård, inte så långt härifrån.

I en studie har forskare analyserat dna från lämningar som påståtts komma från snömän. Slutsats: Den legendariska snömannen, yetin, i Himalaya har aldrig funnits.
Måste dom sabba allt!?

http://damienrogersphotography.tumblr.com/post/166678351651/westmoreland-street

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

6 svar på ”Ett jävla solsken”

Eller en Braque. Kanonbild igen.
Bremmer, har du redan lästa den senaste. ”De sista tanterna” har jag läst. Fatima är gift med en släkting till mig. Magnus är min morfar Gutstavs bror Anders barnbarn. Det får bli julklappsbok till min syster. Fot on!

Nja, Bremmer är en ny bekantskap och det är Ester Blenda Nordström jag är intresserad av här. Men intressant att konstatera att världen är liten, refererar till ditt släktskap.

Jag blev förvånad när du tog upp just Ester Blenda Nordström. Vet inte en om Fatima vet att hon ligger i Boo Kyrka, jag får fråga. Det har varit mycket gratulerande sista veckan. Det är förstås stort för henne att få ett Augustpris. Varför är Ester intressant för dig? Släkt???

Har bara fascinerats av hennes böcker, och hennes livsöde. Förlaget Bakhåll skickar bokpaket till dem som tillhör den s k kärntruppen och Ester Blenda Nordströms böcker har hamnat i min bokhylla den vägen. Boo gamla kyrkogård.

Stängt för kommentering.