Kategorier
Stockholm

Söndagsutflykten

Kommer iväg relativt tidigt för att vara jag, tar 11.19-bussen. Solen står lågt och jag har  bara ett par timmar av ljus på mig. Beger mig direkt till Liljeholmen och går längs sjön Trekanten till Färgfabriken. Några gräsänder plogar linjer över den spegelblanka ytan.

Gillar den här böjen och har varit här och fotat tidigare. Hade lite svårt att välja bland alternativen och mellan färg och svartvitt.

På gamla kolsyrefabriken intill färgfabriken sommarjobbade jag för länge sen, sågade kolsyreis till mindre bitar. Mest vek jag kartonger, som vore det vilken fångvårdsanstalt som helst.

Kö och 40:- i entre. Skippar Färgfabriken och utnyttjar i stället ljuset. Önskar att jag kunde komma in i de trashade fabriksbyggnaderna.

Gillar det abstrakta också.

Går runt i området medan det börjar snöa och tar mig sen mot Liljeholmsbron. Liljeholmsbadet ligger inte helt plant där på andra sidan. Över på Hornstullssidan stiger  ångorna från klotterväggen i Tanto ända upp till bron.

Ser från fyrans buss hur isbanan i Vasaparken är full med åkare i alla åldrar skridskor i Vasaparken. Själv är jag på väg till Folkuniversitetet och ”Elevutställning Stora Konstkursen”. Mycket fint, många olika tekniker varav collografi var helt ny för mig. Kul verkar de ha haft.

Laserfortet respektive Dartförbundet passeras där jag knallar Saltmätargatan mot City. Plåtar lite trappor i mer klassisk gatufotostil. Plötsligt tittar jag ner genom ett fönster och ser virvlande juldans och obekanta folkdräkter.

Framme vid Konserthuset är det avspärrat. Många poliser varav några tyngre beväpnade med automatvapen.

– Funkar pizza? En fråga slängs ut i luften, och i en mobiltelefon.

Inga problem att ta sig till SL där jag förnyar mitt 90-dagarskort á 2340:-.

Ett litet barn sitter bakom mig på bussen och grinar tills hen får låna mammas mobil. Nappen är ute!

Så länge jag går på foten kändes den bra, efter bussresan stelnar den och jag får halta sista biten hem. Kl 15.15 börjar Merseyside-derbyt Liverpool-Everton, kl 15.14 har jag loggat in.

Får ta till Google Chrome för att kunna publicera mig på Facebook igen. Får där skriva in alla mina lösenord för att även komma åt till exempel Tumblr.

https://uconstruction.tumblr.com/post/168394349029/nick-hedges-in-the-courtyard-of-a-maryhill

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

3 svar på ”Söndagsutflykten”

Man får vara med om mycket med dig, utan att röra sig ur fläcken. Du kan din stad och jag gillar jättemycket ditt fönster som myllrar av människor, som om de var fiskar i ett knökfullt akvarium. Som sagt du verkar ha roligt och omväxlande. Ihärdig som få. Det måste vara passion, eller hur! Jag känner till det där med passion, man kan göra nästan vad som helst för sin passion. Och det gör du!

Värsta julsvängomen i fönstret, står nåt om Polen längst in. Kanske var det polska folkdansare? Jo, jag hade en trevlig fotodag i går. Gillar att ha hållpunkter, stationer, att hänga upp vandringarna på. Gör oftast så även i Berlin och New York.

Stängt för kommentering.