Kategorier
Stockholm

”Vill du inte ha en prilla, Madeleine?

”Vill du inte ha en prilla, Madeleine? Vill du inte ha en snusprilla? En tvåårig Sebastian terroriserar sin mamma på tunnelbanan. Hon flyr omgående in i sin mobil och nonchalerar vidare  kommentarer från ättelägget.

Kör en AW på Man on the Moon, som har en Ohio-temakväll. Provar en Hoppin´ Frog bourbon barrel aged turbo shandy citrus ale, bourbonsmaken är tydlig men citrusen räddar ölen. Nästa öl blir en Listermann lemon pound cake och den gillar jag inte riktigt. Sitter och lyssnar på pubmusiken och hör en textrad jag känner igen men inte kan placera. ”A wonderful disguise” visar sig vara en Mike Scott-låt som nån gjort en rätt dålig cover på.

Rocky förklarar i min morgontidning hur man vet om man ska använda ”de” eller ”dem”. ”Det hela är mycket enkelt. När det är suspekt predikat ska det vara ”de”, och när det är passiv surikat ska det vara ”dem”. Till och med våra journalister har svårt med detta. Min regel är att om testa ”du” och ”dig” i stället för ”de” och ”dem”, typ du/de är här, jag såg dig/dem komma. Funkar inte heltäckande dock. Och om några år är det okej att skriva ”dom” istället.

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/169270420167/carl-mydans-the-kremlin-and-spassky-tower

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ””Vill du inte ha en prilla, Madeleine?”

Ser att jag inte hänger med i allt du skriver om. Vi lever olika liv. Rocky gillar jag. Keep on, I like it!

Stängt för kommentering.