Kategorier
Stockholm

Gråtta ner sig

Skönt att få sova ut och drömma färdigt. Nattens drömmande avslutades med att jag fick tips om fladdermöss i en tunnelbanetunnel och sen mötte en fotograf som just varit där. Läste sen morgontidningen, löste sudoku och halva korsordet. Klockan 10 var jag redo för frukost och alla dagens göromål.

Ska försöka hitta en bok här hemma med amerikansk ursprungsbefolkningshantverk. Tror dock att det är ett hopplöst företag. Däremot finner jag vädret för grått för att jag ska hitta inspiration för fotografi. Får ”gråtta” ner mig i annat.

Dagens utevistelse inskränker sig som så ofta vid gråväder endast till en promenad ner till Coop och tillbaka.

Har lite olika approach till gatufoto. Är jag på resa så är jag ute i timmar och jagar motiv. Hemma väntar jag istället på inspiration och vid det här laget känner jag när det är dags, det är då jag börjar se bildmöjligheter lite här och där utan att jag behöver leta. Helt motsatta varandra, helt enkelt.

Gör en liten NYC-research innan lördagspromenaden. Kollar var hotellet ligger i förhållande till ditten och datten. Och om jag ska hoppa av flygbussen vid Port Authority eller Bryant Park, tror det senare.

https://sympatheticnerve.tumblr.com/post/169652792584/flashofgod-drahotin-sulla-crossing-1920

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Gråtta ner sig”

Hoppas du har gråttat dig och gottat dig idag. Vet inte om det mindre grått i morgon. Jag ska till Stavsnäs ändå!

Fick nog gjort de mesta av lördagsrutingöromålen och då får jag vara nöjd. Länge sen man var i Stavsnäs. Åkte några Josefin-turer med fågelskådare därifrån, men det var flera år sen.

Stavsnäs var överraskande fantastiskt. Min kompis från ungdomen har bott där sedan 90-talet. Känner alla i byn som är mycket aktiv, bastar, har föreläsningar, firar helger tillsammans. Hon pekade ut var Evert Taube brukar supa, i gamla pensionatet. Och var han brukade sova ruset av sig, en släkting till henne hade köpt det huset. Anders Zorn, Carl Larsson och Evert Taube brukade träffas där och basta, hon pekade ut huset. Visste att de träffades i skärgården, men visste inte att det var just där. Everts berömda Sjösala ligger inte långt från Stavsnäs. Det blev en heldag! Hade inte varit där sedan 78.

Stängt för kommentering.