Kategorier
Stockholm

Sol och dimma

Satt i förrgår kväll och kollade alla mina 1809 foton på Tumblr. Många hade jag glömt och några finns bara här sedan mina två hårddiskar brann upp när vi hade strömspiken i elledningen förra året eller när det nu var. En och annan favorit dök upp ur glömskan. Och de har fått oförtjänt få likes. Tycker jag.

Sol och dis på söndagsmorgonen. Önskar att jag bodde närmare stan så jag hann ut och fota innan det försvinner.

-8 säger mobilen och solen ser ut att hänga kvar. Klär på mig bra och åtta minus är inte lika kallt som när det är runt nollan, utan torrt och fint.
Dimman ligger kvar och jag har funderingar på att ta några bilder från Skurubron. Hinner inte hoppa av utan flyttar min uppmärksamhet mot Henriksdal där jag en morgon på väg till jobbet upplevde ett magiskt ljusfenomen när de första solstrålarna mötte Danvik centers alla fönster och återkastade en kaskad av strålar genom liknande dimma. Ångrar fortfarande att jag inte tog en för sen ankomst till jobbet och hoppade av för en bild. Inget sånt i dag. Det var nog en once in a lifetime upplevelse.

Sol och dimma, perfekta förutsättningar. Hoppar av tuben vid Odenplan men har felbedömt solens infall i den glasade uppgången så den idén sket sig omgående. Hade ursprungligen tänkt gå förbi stadsbiblioteket och sen följa Sveavägen tillbaka. Följer i stället ljuset och det blir St Eriksplan, över St Eriksbron, via Rålis över Västerbron och över till Hornstull. Känner att jag fick med mig några lite bättre foton och några till som duger till bloggen.

När jag kollar genom dagens 411 bilder var det inte de jag trodde som var bra, och det var inte lika många heller. Maybe I learn to love them later.

https://sympatheticnerve.tumblr.com/post/169946819334/joeinct-joseph-cornell-photo-by-duane-michals

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Sol och dimma”

Glömde lägga in här, jag säger ett så förunderligt vacker foto av Skurubron!!! Jag ska försöka kopiera det in i min dator. ar du den på FB, jag glömmer att gå in.

Stängt för kommentering.