Kategorier
Stockholm

Abstract Sunday

Helgens fotoaktivitet inskränker sig till navelskådande. Det vill säga jag kollar mitt bildarkiv och funderar på om jag ska printa någon, och försöker komma ihåg vilka som jag redan printat. I övrigt en kreativ paus, det har visat sig vara bra. Men solen lyser lite försmädligt.

Får en släng av GAS, gear acquisition syndrome, alltså att man vill ha något nytt i kameraväg. I mitt fall ett vidvinkelzoom 10-24 mm/f 4 R OIS,  á 9790:-. Ett ombord-på-tunnelbananobjektiv som kan vara kul att ha. Men jag har en dryg hotellnota att förskottsbetala innevarande månadsslut, på 18 loppor. Så det kan bli svårt att få ihop deg till en ny glugg före berlinresan, men till New York ska det vara möjligt. Om jag nu inte får för mig att åka nånstans under sommarsemestern. I somras var jag på vippen att köpa ett 60 mm makroobjektiv, men det gick över när jag råddes att invänta ett kommande makro på 80 mm.

Den här bilden letade någon upp på Tumblr, andra rebloggade den och lajksen tickade in. Kul!

Det mulnar på, skönt, då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag sitter inne.

Det blir mycket kaffe ofta, när man sitter inne. Tur att kopparna är espressosize. De aktuella bönorna är från Colombia, dark roast. Fairtrade-märkt, så jag antar att det är etiskt kaffe jag dricker.

Fritt efter Namn och Nytt igen: norrlänningen blev instängd på Macy´s, för på dörrarna stod ”IN” och ”OUT”.

Mitt kommande Manhattanhotell ligger några kvarter in på gatan vid det mörka huset med byggställningen, till höger i bild.

http://photoblog.newyorkcityfeelings.com/post/170450919429/the-flatiron-building-by-marco-degennaro

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Abstract Sunday”

Coolt att bo vid STRYKJÄRNET i New York. Något att se fram emot. Hoppas din linsdröm går i uppfyllelse, redan till Berlin. Det blir väl nästa som ett Fisheye! Fick veta igår att jag lagade årets middag, dvs de ser fram emot den varje år. Nåt gör man väl ibland, bra. Nu kan jag frysa in en veckas matportioner efter Kallekoon, Sol idag igen. Kallt! Minus sex!

Snäppet coolare än strykjärnet är att jag bor granne med the Chelsea Hotel, där det, när det begav sig, bodde en massa författare, musiker, konstnärer med mera. Patti Smith och Robert Mapplethorpe, ”Dylan Thomas söp sig till döds i rum 205, Arthur Miller sörjde Marilyn Monroe i rum 614 och Bob Dylan skrev ”Blonde On Blonde” i rum 202.” Och mycket mer! Skulle jag laga kalkon skulle det bli – kalkon.

Alla måste ha sina specialiteter, min kalkon funkar i alla fall på min släkt. Tacksamt! Berlinboken! Dags!

Stängt för kommentering.