Ze Buk

Vet inte om jag är nöjd med hur bilderna ser ut i berlinboken, tycker de har en blågrå ton som jag inte riktigt är förtjust i. Blurb-varianten hade exakt samma ton. Får lov att orka leta upp bilderna i Lightroom och orka exportera dem med en annan färgprofil, Adobe sRGB istf Adobe RGB (eller tvärtom). Vad det nu kan vara för fel. I första boken, Verlassene Orte, var svärtan bra. Kan då fundera ett varv till på urvalet av bilder och kanske till och med komplettera med nytaget från kommande resan. Fördelen med att göra böcker själv, till sig själv, är att inget är definitivt. Jag kan alltid uppdatera eller göra om.

Skickar iväg slussenboken till tryckeriet, läs Fotoklok. Den innehåller bara färgbilder så där behöver jag inte fundera på svärtan.

Fick lite uppmärksamhet på Fejan för första bilden ovan. Bland annat från Simon Johansson, som själv gjort en underbar bok, Across the Bridge. Satt sen och gjorde om bildvalet, så det kommer väl en tredje variant av Berlin monochrome vad det lider. Rätt kul, jobbigt bara när man minns en bild och inte hittar den.

Får lov att brygga mitt kaffe traditionellt efter att ha eldat upp min lilla mokabryggare. Vet inte vad jag tycker, var det godare förr?

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/173359245995/edward-w-quigley-from-the-book-sam

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Ze Buk”

  1. Jag frågadd på fs nån gång vad som kan vara felet så att blurbs böcker på en blåstick. Om jag inte minns fel så tipsade självaste Stefan Olsson om att konvertera till gråskala. Tråden går säkert att hitta.

    Är Berlinboken klar nu alltså? Svårt att hönga med i dina bokprojekt om man inte är inne i bloggen varje dag. Jag trodde det var Slussen som all kraft gick åt.
    Då får jag ju ställa mig i kö!

  2. Slussen- respektive Verlassene Orte-boken var relativt lätta att sätta ihop. Svårare med urvalet till Berlinditon. Har redan två olika exemplar av den, en gjorde jag på Blurb och där var det en bild som inte höll rent tekniskt. Sen provade jag Fotoklok och här är det det blågrå som stör mig. Men tittar jag på den i morgonljus ser den ändå rätt okej ut. Sen vill jag ändå göra den med korrekt svartvitt, samtidigt som jag hela tiden ändrar urvalet av bilder. Men det är dyrt, bara pappret kostar 320:- och då jag tar med många bilder så blir det 900:-. Inget man säljer pallvis direkt.

  3. Du pular och det verkar kul. Jag pular också. Undrar hur kaffet blev. var det bättre förr?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.