Nu jävlar…

Det är i dag vi måste agera om vi vill ha en demokrati i morgon.

Hédi Fried

Knallar ner till Kyrkans hus för att lägga min röst för demokratin, mot rasism och nazism. Sen återstår att se hur maktkåta politiker försöker få makten genom sluga manövrer. Skönt att åka bort ett tag.

”I Sverige lever vi som vi hade 4,2 jordklot. Vårt ekologiska fotavtryck är bland de tio värsta i världen. Det betyder att Sverige varje år stjäl 3,2 års naturtillgångar från kommande generationer. Vi som tillhör de kommande generationerna vill gärna att Sverige slutar med det.
Till alla politiska partier som låtsas att ni tar klimatfrågan på allvar. Till alla politiker som hånar oss på sociala medier och hänger ut mig i drev där jag bland mycket annat kallas för utvecklingsstörd och horunge och terrorist.
Till alla er som väljer att titta bort för att ni verkar vara mer rädda för omställningen som ska förhindra en klimatkatastrof än själva klimatkatastrofen i sig säger jag: Er tystnad är nästan värst av allt.
Snälla, behandla klimatkrisen som den akuta kris den är och ge oss en framtid”.

Greta Thunberg, 15, klimataktivist

Packar inte ner nån jacka, det är så varmt i NYC att den inte lär behövas. Däremot får Teju Cole följa med och inspirera. Vissa saker får jag tydligen leta efter, som extra batteri till kameran.

http://exislanegra.tumblr.com/post/177896416809/the-afternoon-is-your-skin-víctor-m-alonso-la
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Nu jävlar…”

  1. HAHAHAHA! Ja den var bra.
    Måste berätta en sann historia om hägra. Det var 1 april ett år på 90-talet. Jag bodde på Ekerö och min syster Monica bodde på Mälarhöjden med sjötomt och brygga. Jag ringde till Monica och sa, skynda dig, gå till fönstret och kolla, det står en HÄGER på din brygga. Min syster släpper telefonen och rusar till fönstret och jag kunde sedan svara, april, april. Hon gick på det. Jag kände mig väldigt generad att hon hade gått på det.
    Monica/Mona dog f.ö. i cancer 2006, hjärntumör, och det hade inge med denna historia att göra. Saknar henne så, vi hade alltid så roligt!
    Fortfarande har du många hägrar framför dig ni, GRATTIS!’

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.