En annandag

Åker in senare än jag brukar för att efter fotopappersshoppingen bevista Wallery´s vernissage. När jag kommer dit är tre uteliggare före i kön, de sover. Och galleriet är släckt. Och, viktigast av allt, den 27:e är en annandag, men i morgon! Det blir efter jobbet, då.

Men det gjorde inget, nu fick jag morsa på Gusse the busdriver vars dotter jag hade på fritids för kanske 35 år sen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

10 svar på ”En annandag”

  1. Ja dessa möten. De betyder mycket. Jag var på restaurang AG med min son Johan (han bjöd) och en jättetrevlig och kunnig servitris servade oss hela kvällen med mat och vin. Riktigt proffsställe. När vi betalat undrade hon var vi kom ifrån. Johan sa han bor på Kungsholmen och jag sa att jag bor i Saltsjö-Boo. Då sa tjejen, jag bor i Orminge, Sockerbiten. Det gör jag med, sa jag. Vilket nummer, frågade hon: 32, svara jag. Det gör jag med, sa servitrisen. Vi såg förvånat på varandra. Dan före jul skulle jag gå ut och någon stod utanför min dörr, Det var servitrisen som höll på att låsa sin dörr. Hon bor i lägenheten närmast mig. Hon heter Elin som min sonhustru. Hon hyr av min granne som testar att bo med sin pojkvän.Jag äkte till Nacka Forum för julklappar och gick in på Hemtex och plötsligt står hon där igen. Du igen? Vi stirrade fånigt på varandra. Det är roligt att träffa sina grannar.

  2. Åke kör buss, Sussi har nån fotvårdsmottagning eller liknande. Båda gillar att cykla och åka skidor. Bor två trappor upp, bakom hissen. Eller bodde, ska kolla om de bor kvar.

  3. Va Gusse en av uteliggarna? Kände en Gusse ungefär på den tiden och längre tillbaks än då , Gustavsson vill jag minnas

  4. Uteliggare nej, Gustavsson ja. Dottern var elithandbollsspelare. Han spelade fotboll med Fotfolket som mitt lag mötte att par ggr.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.