Kategorier
Stockholm

Äntligen ett nytt år!

Äntligen kan jag skriva 2019 i min dagbok. Ärligt talat känns det likadant som när jag skrev 2018. Löften och föresatser kan jag inte komma på några. Inga som jag kan hålla. Till det behövs entusiasm och motivation och det saknar jag. Vilket inte utesluter att jag ändå kommer på något. Inget missbruk att ta tag i, om inte sudoku på mobilen räknas dit. Gör inget stort klimatavtryck heller. Kanske göra färre och bättre bilder?

Nedan följer en fotografisk resumé av mitt fotoår 2018. Ingen inbördes rankning av bilderna, mer kronologisk ordning om någon.

En busshållplats i Kista. Gillar speglingarna och hur damen närmast blir transparent. Det diffusa lanskapet i bildens topp sitter inte heller fel.
Den här bilden representerar min jakt på ljus och skugga, linjer och mönster.
En tidlös och lite klassisk gatufotobild och samtidigt en stockholmsskildring.
Färgerna! Och det är svårt att se vad det föreställer. Första intrycket är ett föremål men det är ett hål i relingen på af Chapman där vatten kan rinna av däck.
Färgerna här också! Ett urbant stilleben.
Kunde inte låta bli att ta en porträttbild av vår man i Berlin, Jan Bernhardtz. Skönt ljus och bakgrund på numera nedlagda Café Godot.
Linjer och färger, och jag gillar tågstationer som denna, i Berlin.
Inte den bästa bilden rent tekniskt men mycket New York City.
En inramad tjej med en tröja som berättar var vi är, och kanske hur gammal hon är. Tycker ramen är spännande.
Kunde inte gå förbi den här äldre gentlemannen utan att ta hans porträtt. Frågade inte utan plåtade bara och han kommenterade inte med ett ord.
En bild som beskriver miljön i New Yorks China Town. Gyttret i fonden till vänster kommer tillbaka i strumphögen på bordet.
En av två Saul Leiter-inspirerade bilder jag tog i New York.
Den andra Saul Leiter-inspirerade bilden. I båda är den rödfärgen stark, dominant. Saul Leiter är en av mina förebilder.
Jobbar ju med barn så även när jag är ute och fotograferar på stan har jag ett gott öga till de små. Gillar kompositionen i den här bilden. Är inte säker på att bilden är från 2018, den känns äldre.
Fler barn. Nu är vi på en antinazistisk manifestation ordnad av elever på Viktor Rydbergs gymnasium.
Köper ett makroobjektiv på hösten att ta till när gatufotoinspirationen tryter. Det är på intet sätt lättare att ta bra naturbilder.
Det gäller att hitta det som sticker ut även i natur-/makrofoto. Det blå bladet hänger fint ihop med de mindre röda.
Sist men inte minst, ett av mina favoritmotiv: de rivna och slitna affischerna. Jag tycker det är fascinerande vilka konstverk som skapas av väder och vind. Här har jag gott om tid att komponera bilden, vilket man inte alltid har i gatufoto.

Den här samlingen representerar mitt bildskapande 2018 väl, tycker jag. Om den också indikerar någon särskild riktning för 2019 vet jag inte. Möjligen mindre gatufoto, men samtidigt bättre. Mer ripped and torn, abstrakt och natur, om jag skulle gissa. Och hoppas.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Äntligen ett nytt år!”

GOTT NYTT 2019! Det börjar bra. Alla här i din utvalda kollektion är favoriter hos mig. Högst står min egen tavla, med det blå bladet sm ut märker sig bland de andra, liksom styr vad s om ska hända sedan. Tack än en gång för mitt Matti-konstverk!

Du är rolig, du! Brist på motivation? Du kläcker ju ur dig nya bilder varenda dag!
Mina favoriter är första och så barnbilden från manifestationen.
Jag skulle tro det räcker bra med den befintliga entusiasmen. Önskade att jag hade den.

Ett gott nytt år och god fortsättning!

Stängt för kommentering.