Kategorier
Stockholm

Abstraktjakt på Djurgården

Tar 69:an från Sergels torg till Djurgårdsbrunn och går längs kanalen ut mot Värtan. Det är soligt, vilket inte är någon fördel alls när man ska fota. Lätt att det blir utfrätt här och var i bilderna. Förväntar mig att hitta såväl natur- som abstrakta bilder.
När du ser röda äpplen i dalen har det börjat blomma. Två syskon på busshållplatsen spelar nåt spel på mobilen. Ett annat syskonpar guidar varandra från bussen:
Sigge! Där är Kakelugnstornet!

Kliver av bussen och det luktar gott av vedeldat från värdshuset. ”Här luktar det grilleri!”, konstaterar en kvinna.
Det är joggare och pyttevovvar mest överallt och isfläckar varvas med hästskit med olika bästföre-datum. I vattnen plaskar gräsänder, svanar, knipor, storskrak och en ensam vigg. Vid Isbladskärret är hägerkolonin öde.

Knallar i mina föräldrars fotspår. Här promenerade de för 70 år sen, och min uppväxts Finnberget tronar på andra sidan vattnet. Sweet nostalgia. Två unga kvinnor har picnic med bubbel i pendelfärjans hållplatskur.

Asså, kan det bli mer abstrakt?

Passerar Biskopsudden där rikingarna har sina jåtter. Vid Waldemarsudde tar jag som planerat spårvagnen. Tillbaka i city köper jag mina fotopapper och åker hem. Nu kommer jag som ni ser plåga er med en massa obegripligt abstrakta bilder. Vill varna er så ni kan göra nåt annat om ni inte orkar.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Abstraktjakt på Djurgården”

Du har haft en fin lyckad dag på Djurgården. Så härligt, fint skrivet och iakttaget!
Du fick ditt fotopapper. Alltid lika spännande hur det ska gå.
Nu ska jag sova ett tag. Har eländats med Adlibris hela natten, Kom inte in, men de sålda visst alla böcker de skickat efter före jul. Lite plåster på såren till farmor.

Stängt för kommentering.