Iskallt

Skärmtiden har som alla vet negativa effekter på oss människor, åtminstone borde alla veta det. För de unga, främst sämre fysik och sämre sociala förmågor. För mig, jag glömmer att jag satt på kaffe och blir ibland utan då det kokar torrt. Min förra enkoppsvariant smälte handtaget på.

Har som skrivet ägnat tid åt att importera bilder från hårddisken tillbaka till Lightroom. Det poppar upp en och annan Ripped and torn-bild som jag inte vet om jag har koll på.

Det blir alltid fantastiska skapelser när vatten blir skulptur i vinterns minusgrader.

Buss och tunnelbana till Björkhagen. Fågelmatningen ligger uppe på en bergknalle och erbjuder nötväckor, talgoxar, gråsiskor och nån blåmes. Lite artfattigt för att erbjudas förstagångsskådare, kan bli Stockholms ström istället.

Jag får associationer till Bergakungens dal.

Två kvinnliga Bågskyttar leker Eros mot en skumplastplatta. Tjoff, tjoff, låter det när de träffar.
På utegymmet mittemot kämpar nån med nyårslöftet, bonk, bonk.
Två schnauzrar roar sig med en labrador i hundrastgården, voff, voff.

Vad som är tänkt här, vet jag inte.

Följer ett dike ner mot Dammtorpssjön. Nedanför mig på en smal skogsstig gnisslar och skramlar en skogscyklist och från isen hörs knaster från några skridskoåkare.
Ingen ko men väl en massa folk på isen.

6 svar på ”Iskallt”

  1. Tillbaka till verkligheten. Har ägnat tre dagar åt att fixa årets kalkonmiddag- Nu trött med lycklig, det blev så bra. Märkte att det var kallt när jag släpade hem 5 kilo kalkon från stan. Tre islyktor har kommit till tack vare kylan: Nu ny vecka då jag får tid att begrunda vintern och kylan. Snygga bilder. Kul att barnen får måla fåglar. Kunskap i skolan existerar. Hos Mati.

  2. Trött men lycklig var jag också efter min isexkursion. Det var exakt vad jag var ute efter. Men jag var rejält trött när jag kom hem

  3. Det var ingen större fysisk ansträngning sett till antalet steg. Kanske var det bara vinterluften som sög musten ur mig?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.