Pippi

Håller en lite föreläsning för mina elever om fågeln i bild. Frågeställningen är: Måla fåglar – svårt som sjutton eller lätt som en plätt? Visar Lars Jonssons fantastiska målningar på fåglar och att han i deras ålder inte var så jättedriven även om han redan då hade fått upp ögonen för arternas olika kännetecken. Demonstrerar sen hur man med två cirklar lätt kan göra till exempel göra en rödhake. På fritids sitter sen flera av ungarna och målar fåglar. Kul! I dag står det fågelmålning på skolschemat.

På Globens obemannade tunnelbaneentré skvallrar fotspår ovanpå spärren om att inte alla tycker att man ska betala för att åka. Det tycker inte jag heller, tycker kollektivtrafiken ska vara gratis. Men tills det blir så betalar jag för mitt 90-dagarskort.

DN mejlar att de saknar mig och erbjuder 50% rabatt. Sorry! Inga högerblaskor i mitt hus! Svenska spel undrar om jag är hemma när de ringer. Här vinner man typ två gånger tjugo spänn om året men inte fan ringer det nån. Moderna museet vill fortsätta ha mig som vän. Tvekar, fick inte ut jättemycket av mitt tre år långa medlemsskap, de flesta utställningar var ju gratis och ”tisdagsklubben” hinner jag inte till.

2 svar på ”Pippi”

  1. Fantastisk gåva för livet att ha dig som lärare! Lär mig rit rödhake, det är min favoritfågel bland annat för den är ”orädd men avvaktande” och den är så söt, sötast och vackrast av alla.

  2. Rödhaken är nästan den enklaste fågeln att rita. Gör bara en stor cirkel för kroppen och en liten cirkel för huvudet som går in i den stora cirkeln. Sen är det bara att peta dit detaljerna. Jag lovar, inte svårt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.