Kategorier
Stockholm

Operation nattviol

Blåsigt värre denna söndag och ingen bra dag för blomfotografering med makro. Förhoppningsvis är det lugnare på marknivå i skogen. Har missat nattviolen i flera år nu och med mitt nyväckta intresse för makrofoto kan det vara kul att återuppta bekantskapen.

Funderar på vägen om jag fortfarande minns gärdsmygens sång. Kommer på att jag glömt kikaren, stativplattan och trådutlösaren. Lite söndagssenilt. Behöver dock ingen kikare för att känna igen kungsfågelns anspråkslösa toner.

Som vanligt får jag kämpa med skärpan. Ställer ju in den manuellt med hjälp av ögon som inte ser skarpt på nära håll. Aktiverar seriebildtagning och flyttar kameran några millimeter fram och tillbaka medan jag exponerar. Hoppas på så sätt få någon bild skarp. Den kraftiga blåsten gör det ännu knepigare.


Ingen nattviol. Operationen misslyckades.

Har återigen problem med bloggen. I går kunde jag inte logga in, i dag kommer jag in men det tar övertio minuter att skriva ett inlägg, spara och publicera. Mejlade supporten i går, inget svar, mejlade i dag igen. Blir jag tillräckligt arg lägger jag ner skiten. Men nu får jag svar: ”Vi har för tillfället en driftstörning som gör att en del hemsidor laddar långsamt eller inte alls. Våra tekniker jobbar prioriterat på att lösa problemet. Vi ber om ursäkt för de problem detta medför.” Då är jag nöjd, inte med situationen men med att jag fått information om varför.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Operation nattviol”

Det tar en stund att komma in och svara. Men vad gör det när du har fått med ett Olvon och så kan du visst hur Gärdsmygen och Kungsfågel låter. Finns det sådana härikring?

Har sett gärdsmyg på flera ställen i närområdet, men det är längesen nu. Kungsfågeln är nog allmän i skogarna, men gör inte mycket väsen av sig. Olvon, alltså.

Ja, Olvon, den vackra, med vita femväppliga blad och en flock outslagna mitt i (bilden), tror jag. Jag binder ”dig av OLVON en krans”

Stängt för kommentering.