Kategorier
Stockholm

Ikigai

Fick för en stund lite kalla kårar avseende min kommande utställning. Har jag betalat? Ägnar några minuter åt att kolla. Jodå, sista slanten tickar iväg nu den 26:e. Började kika lite på affischerna, tänkte först kopiera de tidigare, med ändrad text, men ska nog göra en ny serie med ny design.

För blåsigt för blomfoto. Jobbigt nog att hitta skärpan när blommorna står still. Tar ändå en sväng bort mot den röda blomman jag sett från bussen. Kan kanske bli fint med röd oskärpa? Eller röd dubbelexponering i blåsten? Men den är borta, plockad kanske! Plåtar andra blommor istället. Trots vinden, en snabb slutartid funkar.

Fick med en myra, skapligt skarp dessutom.

Testar Fuji plus Canon 50mm, i mitt favorit p-garage på vägen till Stora Coop. Autofokusen funkar inte så det blir att vrida manuellt för att få skärpa. Men det går det också.

Har många bilder härifrån, med ungefär samma bildutsnitt. Jag tröttnar aldrig på skuggspelet.

Prenumererar på Språkbladet och har mer tid till att läsa den sedan jag fimpade DN. Läser om japanska begreppet ikigai, som har fyra beståndsdelar: ”Ett tvärsnitt mellan ens passion, vad man är bra på, vad världen behöver och vad man kan få betalt för att göra. Finner man det så har man hittat sin ikigai – ett japanskt koncept som betyder ”meningen med att finnas till”.” Jag och mitt jobb, ungefär?

I samma tidning hittar jag ett Hanne Kjöller-citat: ”Men bevare mig för klimatdebattörer som pekar med ett föraktfullt indignerat darrande finger mot flygresenärer samtidigt som de sätter ännu en unge till världen. Flygskam är bra. Flerbarnsskam är ännu bättre. Ur strikt klimatsynpunkt alltså.”

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019