Kategorier
Stockholm

Ångestfylld bokrensning

”…Come away, O human child! To the waters and the wild 
With a faery hand in hand
For the world’s more full of weeping than you can understand…”

~WB Yeats

Vaknar strax efter fem, vad nu det ska vara bra för. Ligger och läser nättidningarna på mobilen. Går upp och käkar frukost. Slumrar vidare.

Skulle behöva rensa i bokhyllan och hade sett ut en serie på 20 böcker jag aldrig tittat i. När jag kollade närmare var det Vetenskapens värld och plötsligt gick de inte att slänga. Hittar istället ett band ur Nationalencyklopedien som jag inte behöver och några andra udda böcker. För lite för att skapa det utrymme jag behöver för mina printar respektive fotopapper.

Ska prova att använda mitt ljusbord för makrofoto. Det finns en del att utforska bildmässigt även på hemmaplan.

Rensar vidare och hittar en Nacka Värmdö Posten från 18 maj 1999 där ormingebon Stefan Friberg presenterar sin idé för ett badhus vid Sarvträsk. Det skulle förutom simhall innehålla en cafeteria, biografsalong/föreläsningssal/konsthall. Han föreslår namnet Parkbadet och att Sarvträsk byter namn till Parkdammen. ”Min önskan är att man med skonsamma ingrepp gör det här området vackert och tillgängligt för allmänheten. I dag är Sarvträsk en skamfläck för hela Orminge. Ingen vill gå där, varken barn eller vuxna för det är så mörkt och igenvuxet”, säger Stefan Friberg i artikeln. Det är 20 år sedan och tillgängligheten för människan har ökat med nya gångvägar och rensad vegetation. Någon simhall lär vi inte få se, simhallar tillkommer blott de rika delarna av Nacka kommun, som Saltsjöbaden (och inte Fisksätra, där behovet är som störst). Däremot får vi nya bostäder som det går att göra profit på.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Ångestfylld bokrensning”

Varför inte bli politiker och påverka? Yeats och Shelly gillar jag. Poesi. Jag kan aldrig slänga böcker, inte ens de jag hade i folkskolan. De väcker minnen. Fast en del är bort ändå. Lycka till med makroprojektet.

Stängt för kommentering.