Kategorier
Stockholm

Blandad morgonkör

Blandad morgonkör kl 04.56-05.14 i morse , kråkor och måsar kraxade och skriade, skator kompletterade. Vet inte om de såg nåt de inte gillade, räv, duvhök, eller bara gillade att sjunga tillsammans. När fåglarna sjungit klart, ville en humla komma och hälsa på. Till sist kunde jag ändå somna om.

I dag är planen att göra en bild på mitt rivningsobjekt och sen köpa fotopapper. Förutsatt att jag kollat vad jag behöver och det inte ska bli för varmt.

Besök på Etnografiska och fotoutställningen där i går. ”Utställningen A WAY AWAY visar hur 36 svenska fotografer på resande fot har betraktat och tolkat världen med kameran som verktyg.” Sammanstrålade med Tommi och Mats som cyklat dit. Funderade ett tag på om jag också skulle cykla men jag har inte koll på min velocipeds status. Och inte på min egen heller, det är en rätt slitig väg in till stan. Vi blev sittande på uteserveringen en god stund, pratade om netflix-serier, Istanbul och annat. Såg sen utställningen medan Lollapaloozafestivalens baskaggar fick marken att skälva.

Ungdomarna cyklade hemåt, jag tog en promenad för att få ihop dagens steg. Bratshaken längs strandvägskajen osade after shave och det var fullt med folk ute i vår vackra huvudstad. Det gillar jag även om de bromsade min väg.

Köpte nya ramar på Scandinavian photo innan jag tog mig till Axel Pettersson Platz, aka Slussen, för hemfärd.

tx

Bra skrivet i GP:

Sedan Kalla krigets slut har den svenska högern fått igenom sin drömpolitik. Nyliberalismen har firat triumf, men ingen vill stå för resultatet, ingen vill kliva fram och erkänna att det var ojämlikhet som var målet. Istället får landets svagaste invånare, de som nyligen kommit hit, klä skott för alla problem – från ökad otrygghet till brist på resurser i det offentliga.

Jag vet inte vilket ord som passar bäst för att beskriva detta illusionsnummer: skamligt eller bedrägligt. Vackert är det i alla fall inte.

Mattias Hagbergkultur@gp.se
https://nemasrie.tumblr.com/post/185933027445/paolo-streito-1264-fan-ho-portrait-of-hong
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Blandad morgonkör”

Stängt för kommentering.