Kategorier
Stockholm

Snorprivilegierad curlingunge

Från och med i går får jag inte längre undervisa mina elever, vare sig i helklass eller halvklass. Inte förrän jag fått min fritidspedagoglegitimation, om jag får den. Tog min examen på Lärarhögskolan i Stockholm och har 44 års erfarenhet så det borde inte vara några problem. Annars vill jag ha tillbaka studielånet!

”Din lilla snorprivilegierade, självcentrerade curlingunge”!

”I en video på Facebook uppmanar arrangören /av Roskildefestivalen/ nu besökarna att städa upp efter sig. I den humoristiska kampanjen medverkar den danska skådespelerskan Anne Marie Helger.

– Din lilla snorprivilegierade, självcentrerade curlingunge. Ena stunden står du och visar din klimatångest utanför riksdagen. Andra stunden så grisar du och smutsar ner med ditt skräp. Klimatsvin, säger hon i videon.”

Jag tror inte Greta är på Roskildefestivalen.

Minimal.

Måste ju bara kommentera Sveriges vinst mot Tyskland i VM. Jag blev riktigt rörd av att se glädjen hos tjejerna efter att ha besegrat ett gammalt spöke, att ha gått till semifinal och att ha säkrat en OS-plats nästa år. Sammanhållning och lagspel var som så ofta ett svenskt segerrecept. Hoppas det räcker även mot Nederländerna.

Gatuteater.

Ingen vildmarkskör på ett par dagar men min förmiddagsslummer stördes ena dagen istället av en grästrimmers skränande, andra dagen av asfaltering utanför mitt öppna fönster.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

6 svar på ”Snorprivilegierad curlingunge”

Jag tror grästrimrarna stannar inne idag, det tar nog emot att jobba i regn, alltså det tar inte i trimmern, geggar bara ihop sig i blötan. Legitimation som ett brev på posten, tveklöst. Oh happy rainy day?

Det ska regna i en vecka framöver, mer eller mindre.
Det har gått ett tag sen jag ansökte om fritidspedagoglegget och då jag inte har något att vidimera utan bara ett examenintyg, tycker man ju att det skulle gå snabbt att behandla min ansökan. Men de kanske tillämpar en strikt köordning och då får jag ju vänta tills eventuellt knepigare fall ska avgöras.
Väntar på tv:n även om det vore fantastiskt om den kom redan i dag.

Passar bra med stor tv nu när det regnar hela tiden!
När det gäller hantering av olika handlingar har det gått ”stå” i Sverige, det tar sån tid, och jag ska inte säga vad jag tror. (för man får inte knysta att man tror andra människor i kedjan kan vara ignoranta, slöa, inkompetenta eller rent av dumma i huvudet). Att det är mycket att hantera, sägs väl vara orsaken. Förlåt min parentes, Gud Fader.

Återstår att få igång 55-tummaren. En av de första sakerna jag ska undersöka hur jag kan visa mina foton på den.

Det blir inte svårt att visa foton på den, koppla till lite och koppla rätt bland sladdar. 55 tum, Oj!

Det är ju en smart-tv så den får ju fixa lite själv. Vad jag förstår så kan jag koppla min dator till den, via app-tv, och då är det ju en bagis att visa bilderna. Annars får jag testa USB-minne i tv:ns USB-uttag.

Stängt för kommentering.