I händelse av översvämning

Behöver proviantera så det blir en promenad ner till livsmedelsbutiken. Kommer tillbaka med käk för en vecka. Det kan ju bli översvämning.

Det brukar vara ett Gnestaplank i juli, tror det är 27/7, har inte sett datumet någonstans. Brukar inte bli inbjuden och är det inte nu heller, men har ändå ställt ut på ”öppet plank” tidigare. Men då har jag fått bilskjuts av Malin, åker jag kommunalt är risken att det inte finns plats kvar när jag kommer fram till Gnesta. Nu vet jag inte om Malin ska dit i år. Samtidigt är det strax efter min utställning i Gamla stan och ett par veckor innan jag är med på Stockholmsplanket. Skulle ställa ut några av de bilderna i så fall.

Skönt att komma in i ett annat tempo och styra sin tid själv inte minst. Då börjar det ploppa upp kreativa idéer att realisera i min ”ateljé”.

För en stund tyckte jag att en wifi-högtalare kunde vara bra att ha. Då kunde jag ha lite bakgrundsmusik på min utställning. Hm, men vad mer skulle den vara bra till? Kom inte på nåt, så det får nog vara.

”Att spela över vhs till dvd går snabbt och lätt detta paket från MAGIX. Det består nämligen av både hård- och mjukvara. Dels ingår videoredigeringsprogrammet Video easy som ser till att det analoga filmmaterialet hamnar på datorn. Med det här programmet kan du även klippa, redigera och exportera din digitaliserade video. Dels ingår i paketet också den kabel som behövs för att förbinda datorn och den analoga spelaren med varandra och därmed föra över videofilmen. Ena änden av kabeln är försedd med en scartkontakt som gör att spelaren kan anslutas. Den andra änden har en usb-kontakt som sätts in i datorn. Däremellan finns en Video Grabber som fixar konverteringen av analoga utgångssignaler till digitalt ingångsformat. Rädda dina videokassetter! ger dig alltså den kompletta lösningen för att spara innehållet på gamla vhs-band.

700:- inklusive frakt, värt att testa. Å andra sidan lär det ju ta en massa plats på datorn. Sen ser jag att det inte funkar på Mac. Synd! Kollar vidare, finner en SCART till HDMI-adapter på Classe O, och då kan ju videospelaren åtminstone kopplas till tv:n. Samma pengar som ovan. Annars rekommenderas väl att bränna dem till dvd. Ska kolla med Samsungs support i morgon.

Lotta Olsson hette en medarbetare på Expressen, tror jag, som skrev dagsedlar eller vad det kallas. Hittade denna vid städningen:

Moralen ska sjunka till botten
om inte den hastigt blir stärkt.
Den har med vårt riksdagshus nått en
Nivå som är lågvattenmärkt.
 
Nu sprider sig rötan till grunden, 
till demokratins fundament.
Att rötan är nära förbunden 
med makten är tämligen känt.

Den känns lite aktuell trots att den har ett par decennier på nacken.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”I händelse av översvämning”

  1. Skrapade ihop tillräckligt med disciplin och energi för att hinna slänga två sopsäckar med tv-frigolit.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.