Fiasko på stan

Fiasko på stan, slut på fotopapper i fotobutiken! Det papper jag brukat köpa fanns varken i A2, A3 eller A4. Får beställa via butikens hemsida och hoppas det hinner komma in inom rimligt.

Knallar upp till tv-butiken och hör mig för om video-tv-grejen. Det finns en så kallad scartomvandlare á 800:- som fixar biffen. Den finns inte inne för tillfället men väntas endera dagen. Kan kanske kombinera det med fotopappershämtningen så småningom.

Varför gör man en sån här bild???!!! Jo, för att man fascineras av ljusreflexerna i glasbrottet mitt i.

På skolavslutningen fick jag bland annat ett presentkort på Akademibokhandeln. Nu har jag vägarna förbi och passar på att kolla utbudet. Läser tyvärr inte så mycket som jag skulle vilja, men hittar till sist Fatima Brenners biografi om Esther Blenda Nordsström, Ett jävla solsken.

Tar Österlång på vägen tillbaka mot Slussen. Kollar lunchställen för utställningsperioden, här finns ju lyxkrogar som Fem små hus och De Gyllen Freden och enklare husmanskosthak. Ska inte behöva svälta. Ser att Konsthallen är öppen, trots att den inte skulle vara det enligt listan på dörren senast. Men nu är Cecilia Adelhag där med sin utställning Recollection. Hon har bland annat fotograferat fartygsidor och annan plåt, de senare har hon vänt upp och ner så det ser ut som landskap. Nån besökare hade till och med känt igen det som Gotland. Cecilia har ställt ut här tidigare och det var intressant att ta del av hennes synpunkter. Till exempel att italienarna kommer i augusti och är i allmänhet konstintresserade men att japanernas dåliga engelska avhåller dem från att köpa. Jag fick också bekräftat att det kan vara bra att ha oinramade kopior som är lättare att få med sig. Hon hade också, vis av erfarenheten, gått ner i storlek på sina verk.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Fiasko på stan”

  1. Så bra med galleriabesöket

    Fatimas bok kunde du har lånat av mig: Släkt. Hon är dessutom gift med min morfars brors barnbarnsbarn, Magnus Bremmer, så hon bär min morfars namn. Han jobbar på SU och har en bildningspodd som är bra, den hette tidigare Bildningspodden, men heter nu Anekdot, https://anekdot.se/bildningspodden/ och är mycket intressant. Magnus ser ut som min morfar gjorde när han var ung. Vi var mycket nära varandra morfar och jag.

  2. Galleribesöket var absolut lön för mödan. Släktskapet med Fatima Bremmer har du nämt, så det hade jag koll på 😊

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.