Printnödig

Börjar bli printnödig så jag får nog masa mig in till stan ändå. Är i stort behov av motion efter en veckas mer eller mindre stillasittande. Hoppas vädret tillåter en promenad på stan.

Kollade två avsnitt av Hercule Poirot – ABC-morden, medan jag väntade på att se AFC Eskilstuna mot Djurgården. Så nu har står det 2-2 mellan Babylon Berlin och Hercule P., båda serierna innehåller för övrigt en huvudperson som stundtals ligger i konvulsioner. John Malkovich spelar en åldrad Poirot, inklusive fransk accent. Lite komiskt.

Abstrakt i ateljén.

Semester innebär även tid att följa upp tankar som poppar upp. Min berlinbekant Jan B har lagt upp en massa bilder taggade #Brandenburg så jag kollade om det kollektivtrafikort mitt berlinhotell tillhandahåller gäller för resa till B. Det visar sig att Brandenburg är provinsen som omger Berlin och vad det verkar funkar kortet här.

Edit Södergran (1892-1923)

Av hela vår soliga värld
önskar jag blott en trädgårdssoffa
där en katt solar sig…
Där skulle jag sitta
med ett brev i barmen,
ett enda litet brev.
Så ser min dröm ut…

Spelar ett korsordsspel, World of Wonders, WOW. Av åtta bokstäver ska man bilda ord som passar i korsordet och ibland är det svårt. Som när det plötsligt är ett sammansatt ord, eller en schweizisk maträtt, rösti. Penal, är ett ord som inte fanns i min interna ordbok. Då får man rådbråka hjärnan och experimentera med bokstavskombinationer. Nyttigt!

Sjutton vad det blåser där ute!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Printnödig”

  1. Det var det enda Julia Roberts önskade sig i Notting Hill att sitta på en bänk med Hugh Grant. Men de hette väl Miss Scott och Flopsy i filmen och var inte lika poetiskt välskrivande som Edith Södergran. Nu dags för frukost. kl 11. Sov ut idag.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.