Kategorier
Stockholm

Rippad måndag

Ni som följer mig vet kanske att jag gärna vill ha ett eller flera etappmål för mina urbana eskapader (annars blir ni påminda nu). Dagens erster halterstelle är den mycket goda fotoboklådan Bildband Berlin i Prenzlauer berg där jag på begäran framför en hälsning från Tommi till innehavare Tomas. Men Valérie Belin har han inte, ”great artist but hard to sell”. På vägen passerar jag några helt okej rippade affischer.

Nästa anhalt är Hofbräu Berlin wirtshaus för en paprikaschnitzel och en, vad tror ni, Kristall. Tididudaa,umpa, bumpa, tidudidaa…

Därefter ett Irrationellt irrande utan riktning eller plan. Men jag är iallafall fulltankad. Hamnar på Alexanderplatz och betar av min favvoiposterstrip. På flera ställen ligger stora sjok nerrivna affischer i stinkande högar. Gör några bilder med potential även här. Det blir en Guinness på Kilkenny pub vid Hackerscher Markt. ”Take it easy baby, take it as it comes (Doors), ”This aint no party this aint no disco this aint no foolin around… (Talking heads). ”Väl snabb upphällning, så går det inte till i Dublin. Där beställer man nästa pint med hälften kvar av den innan. Befinner mig nu där väst är väst och öst är öst. Tror jag ska fortsätta längs tågbanan. Är det 180 grader fel igen tar jag S-bahn. I dag är det rätt.

Bättre posterlycka i dag med andra ord, riktigt bra faktiskt. Det jobbiga med det är att jag vill hem till datorn och redigera, se dem i större storlek. Spännande. Och när jag får se dem, längtar jag hem till stordatorn.

En dag med 12 grader och halvklart, kall vind, och till och med lite regnstänk, utmynnar i vacker eftermiddagssol.

Får hissällskap av en Sigge i nån slags uniform.

Valérie Belin.

2 svar på ”Rippad måndag”

Stängt för kommentering.