Kategorier
Stockholm

Pippin Fenix

Då det är så mycket ljusare var motståndet mot en eftermiddagsutflykt in till stan betydligt mindre än vad det hade varit för en månad sen. Ändå är jag överraskad över att jag lämnar det varma sköna ryggläget för kylan. Är på vippen att åka till Enskede men kollar och ser att galleriet förlagt vernissagen till Sturehof. Det är snäppet mindre intressant men det är bara att ställa om.

Första bildkollen gör jag på Slussen som, när man har tajming, kan bjuda på en och annan riven affisch. Å si, hon dyker upp igen, i ny skepnad, ”Woman on board” (kommer i en blogg nära dig endera dan). Kungsan är nästa ställe att inventera. Även här har jag mina jaktmarker vad gäller rip och trash. När jag strosar längs Biblioteksgatan passerar jag den svedda fågeln som likt fågel Fenix verkar vara på väg att återuppstå.

Så, Sturehof och vernissagen för ”Please do not speak Eskimo”, trångt som attan men jag lyckas förse mig med ett glas vitt och en av varje av de tre snittarna med specialiteter från Sápmi. Köper boken Faamoe, vars text är på samiska. Ska kolla om samiska finns på Babbel. Får den signerad av konstnären/författaren Tomas Colbengtson, såklart.

Tomas Colbengtson.

Måndag och alarmet ställt på kl 5.45, tufft när man vill sova till kl 8. Men, simskola väntar.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Pippin Fenix”

Stängt för kommentering.