Kategorier
Stockholm

Demoner

Demoner

Många är de konstnärer som slavat under olika former av missbruk men som ändå förmått skapa konst som fått många beundrare. Vars såväl yttre som inre liv ofta varit ett kaos och en misär. Musiker, författare, fotografer, målare.

”Jag lever ett alldeles för tråkigt liv för att kunna plåta som Anders Petersen eller Daido Moryama (om jag ens kunde). Jag kvartar inte på marginalen, slåss inte mot sotsvarta dämoner som kräver min kamp på livstid.” Skrev Bob Bovin en gång i sin blogg på FS.

(Visst kan man vara lite avundsjuk på) dem som lever under omständigheter som ger möjligheter till bra bilder. Eller under perioder vistas i dessa miljöer. Som en Hannah Modigh för att lägga till en nutida fotograf med bilder på människor i utsatta situationer.

 

 

 

 

 

Det är är ett gammalt bloggutkast som av någon anledning inte blev publicerat. Eller så blev det det trots att det finns kvar som utkast. Fick nämligen en idé på morgonbussen att beta av alla gamla utkast genom att lägga ut dem på kvällarna.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Demoner”

Stängt för kommentering.