Kategorier
Stockholm

Goddag yxskaft

Funderar ett tag på om jag ska såga och bära hem först, eller klämma Coop i samma promenad. Det blir det senare. Aspar mig svettig nere vid träsket på en stam med c:a diameter 7 cm. Kapar halva stammen i mindre längder. Tiotalet änder matas med korvbröd av unga gossar i bortre änden av träsket. Ett par skator och kråkor vill ha sitt men törs inte riktigt närma sig utfordringsstället. 

Provianterar för en fotbollseftermiddag. Vill försöka hitta exempel på primitiv tecknad film, typ där man bläddrar bilder så det ser ut som om det är film. Det är i så fall temat för måndagens Grej of the Day.

Vill ju få ut mer av aspen och avser att ta hem sista två metrarna stam i morgon efter jobbet. Sen ska de avbarkas och klyvas innan de kan formas till diverse redskap och verktyg. Några kanske blir yxskaft och då får jag göra hålen här hemma med min pelarborr.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Goddag yxskaft”

De barn som har dig som lärare kommer att få ett intressant liv, pga alla inspiration du ger dem. Om världen skulle vara full av sådana som dig, hade vi en vackrare jord.

En vackrare jord, men med färre aspar. Fick fin cred från några av eleverna förra veckan, ”du är vår historielärare”, typ. Tyvärr är möjligheterna att jobba praktiskt, med händerna, så gott som raderade nu. Det som erbjuds är stillasittande.

Stängt för kommentering.