Kategorier
Stockholm

Patron Saint of Vanadis

Beställer tre lokalhistoriska verk, de första två böckerna i serien Kring Hammarby sjö och 400 år vid Danviken. Danviken har också anknytning på flera sätt med Hammarby sjö. Under tiden tänker jag mig att börja på Stockholm före Gustav Vasa.

Noterar att Stockholm före Gustav Vasa är jämngammal med mig och ungefär lika tjock. Vi är båda tryckta 1953, den har 570 sidor, även jag har mina sidor.

Diane Arbus:

“I really believe there are things nobody would see if I didn’t photograph them.”

Bilden: Jag går uppför en ståltrappa utanför Vanadisbadet för att kika in genom en dörr. Under mina fötter ser jag de här patronerna och gör en bild. Tycker de passar på ett bad, där de liksom motionssimmar i varsin bana i en bassäng och några tagit en paus mitt i.

Beträffande hälsotillståndet är jag fortfarande hes, inga morgonarior än alltså.

Hinner kika på än det ena än det andra, arkeologi är alltid intressant.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”Patron Saint of Vanadis”

Diane Arbus:

“I really believe there are things nobody would see if I didn’t photograph them.” Bra grej som om du själva hade sagt det. Förstår att Danviken är intressant för dig so dina hemtrakter, även för mig som är PA Fogelströmfreak och har ännu inte läst alla hans verk. Så långt sträcker jag mig just nu.

Är väldigt nyfiken på Henriksdals gård som jag hittills hittat väldigt lite om. Byggnaderna fanns kvar när jag var skolgosse.

Stängt för kommentering.