Kategorier
Stockholm

Hemma/at home/zu Hause I

Nu börjar den, min serie med mer eller mindre begripliga bilder gjorda inom hemmets fyra väggar. De är redan publicerade på övriga sajter utan att göra så mycket väsen av sig i fråga om lajks. Å andra sidan får jag sällan över tio lajks på Fejan oavsett vad jag lägger upp där. But what do I care.

Går på muggen vid kl 2, hör att det piper. Öppnar dörren ut i trapphuset och hör att det är en brandvarnare. Strax hör jag motorljudet från två fordon från räddningstjänsten på vändplan. När jag tittar ut genom dörrögat ser jag hur brandmännen försöker bryta sig in genom takluckan för att se om det är därifrån, icke så. Klär på mig och kollar, brandmännen vet inte vilken lägenhet det piper från.  Men det luktar inte rök.  Frågar om det är lugnt, ”ja du kan försöka somna om”. Vilket inte låter sig göra. Och de dröjer sig kvar med bilarna och drar efter kl 3. Brandvarnaren fortsätter att pipa. Kl 4 ringer en orolig granne på. Jag förklarar att brandkåren varit här men åkt igen. Och jag tar till nässprej för att om möjligt kunna sova.

Bilden: En favorit i serien Hemma/at home/zu Hause. De olika nyanserna runt det ljusa objektet, gillar. Hur det kunde bli så här begriper jag inte.

Sms:ar kollegorna vid kl 6 att jag inte kommer. Har då inte sovit just något. Så jag blir Hemma/at home/zu Hause ytterligare en dag.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Hemma/at home/zu Hause I”

OK, var det därför det var buller i trappen i natt. Var uppe på ditt plan, ringde AFF som många andra, och anmälde redan anmält. De sa att någon inte varit hemma på hela helgen och brandvarnaren står på. Något måste ju ha triggat igång brandvarnaren. Min brukas triggas när jag har något i ugnen som osar, sen slutar den när jag har vädrat. å lite konstigt är det.

Som sagt, mysteriet består i vad som triggade brandvarnaren när ingen var hemma. Ingen röklukt eller annan anledning stod att finna.

Stängt för kommentering.