Kategorier
Stockholm

Katten också

Nu har det lagt sig på insta, efter ett par bilder med höga siffror får mina senaste bilder normala siffror runt 20 igen. Bilden nedan har hittills fått 14 lajks.

Sover frukost och tar sen nya tag kl 10, måttligt piggare. Ska testa om jag blir mer alert efter en kopp java på bönor från Burundi Kibera.

Bilden är skönt brutal, tycker jag.

Höga halter bly i svenska björnar

Björnarna har sövts från helikopter och resultatet, som publicerats i tidskriften Environmental Pollution, visar på höga eller mycket höga halter hos samtliga drygt 100 testade individer. Snittvärdet är åtta gånger högre än det som konstaterats ge skador på nervsystemet hos människor.

Forskarna ska nu ta reda på var blyet kommer ifrån och även hur halterna påverkar björnens hälsa.

Kikar lite på mina Friska Nacka-kartor. Är lite sugen att börja leta efter pinnar, särskilt vill jag finna de som andra funnit svåra. Kanske finner jag mig i morgon och tar en sväng. Lägger in en vattenflaska i frysen utfall att.

Koffeinet kickar in och jag omplanterar en jordgubbsplanta jag fick på skolavslutningen. Placerar den i solen på balkongen. Återstår att komma ihåg att vattna den. Fortsätter med resten av helglistan.

Eleverna frågar gärna vilket som är mitt favoritdjur och då svarar jag katt. Tyvärr funkar det inte för mig att ha ett husdjur av någon sort. Hittills mest för att jag varit hemifrån 10 timmar per dag och bor i lägenhet fyra trappor upp. En annan nackdel är att djuret behöver lämnas bort omtag åker utomlands. Nu som pensionär vore det en utgift jag klarar mig bäst utan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021