Kategorier
Stockholm

Rigor mortis

Det är egentligen mor bättre vetande som jag beger mig ut på pinnjakt i kuperad terräng och +28°. Tar bussen från Sarvträsk och kanske är det en sävsparv jag hör från vassen. Samma tonläge men inte samma sångstrof när jag jämför med mobilen. Tjo och tjim från Bastusjöns playa, gråt från nåt trädgårdsbarn som tycker det är besvärligt i värmen. Trädgårdssångare, meddelar min fågelapp medan rododendron och guldregn tävlar i prakt.

Vid dagens första kontroll, nr 100, träffar jag en pinnjägare som förgäves letat efter 97:an. Det är fler som haft problem med den och jag är peppad att ta mig an denna illusiva sifferpinne. Den ska stå i en ”sänka” och den är svart=svår. Hittar den relativt snabbt. ”Sänka” är inte alltid just det utan är lika gärna en skreva. 

En ärtsångare rasslar i buskagen och myggen svärmar kring min lekamen, sugna på sanguis.

Tillbaka i förorten lämnar jag min nyckelblankett och köper på mig lite krubb på Coop. Kommer precis hem till kl 15-matchen, sicken tajmning. Bara det att det inte är någon fotboll förrän kl 18 i kväll. Häller upp en Brewdog Clockwork tangerine session IPA och låter dagens 12 800 steg sakta övergå i rigor mortis.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Rigor mortis”

Njur av din rigor mortis, du har gjort nåt, jag har sovit. Aktive man, nä, där ligger jag i lä, i sängen. HEHEHEHE!

Stängt för kommentering.