Kategorier
Stockholm

Nya eskapader i det vilda

Enligt planen nalkas jag den gäckande kontrollen nr 110 norrifrån. Lyckas med mitt stigval och hittar snabbt rätt. Får sen nya besvär med pinne 117. Är inte säker på var jag är och provar två olika stigar men hittar inte den brant vid vilken nr 117 ska stå. Kommer tillbaka till samma plats där jag var för en stund sen och utgår från hypotesen att därför jag vet var jag är. Den visar sig stämma men kontrollen är svår, man behöver orientera rätt på metern!

Man ska inte tro att man är ensam i skogen, där finns väsen som iakttar varje steg du tar. Även om de inte gör nåt väsen av sig.

Efter två och en halv timme har jag gjort en tredjedel av dagens sträcka. Precis som senast ser jag bara en endaste mtb-cyklist i skogen. Ingen annan. 1 grå flugsnappare håller mig sällskap medan jag funderar på var nästa pinne gömmer sig. Mycket var besvärligt under ökensolen, fyra av sju kräver noggrann orientering.

Har en fin utsikt, ser kanoter och paddelboard i Källtorpssjöns solglitter och hör svaga ljud från de badande. En joggare svischar förbi just som jag sätter mig för en vätskekontroll. En kråka släcker törsten en liten rännil och en gräshoppa imiterar en växelcykel.

Bara 81:an kvar, men det var väl den som jag anmälde inte hade nån kod? Nix, när jag kommer dit upptäcker jag dessutom att koden sitter liksom på baksidan och att jag kanske var för trött för att kolla ordentligt. Är 81:an istället den i Nyckis som jag redan gått tillbaka till en gång? Nix igen. Letar på kartorna och hittar den till sist, en helt förbisedd kontroll ibland husen i Jarlaberg.

Framför bussen vid rött ljus hoppar en ung man ur en bil och räddar sin mobil som han glömt på biltaket. Gissar att magneten höll den kvar. Det finns gott om äventyr i vardagen.

18 563 steg, 14 km, ute i cirka sex timmar.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”Nya eskapader i det vilda”

Även om det är intressant har halva dan gått när man har läst din blogg och svarat, nå så illa är det inte… men det är ju en dagligs syssla…

Stängt för kommentering.