Kategorier
Stockholm

I svampskogen

Kommer igång bra med Power point/arbetsblad/kahoot att det ändå blir stress med att peta in 8 tusen steg före fotbollen. Passar på att göra ett konditionstest jag läste om precis, att knalla 2,5 km på 30 min. Fixar det precis, trots att jag går i skogen. Isterbuken flatgarvar.

Några svampplockare lufsar runt med kassar och det ser ut som om det hittat svamp. Själv hittar jag bara några lite större än knappnålshuvud stora trattkantareller. En Karl Johan dyker upp intill stigen, ståtlig och utan större snigelangrepp. Man förstår att de uppkallat en gata i Oslo efter den.

Ganska tyst i skogen förutom korpen som låter sig höras från samma plats hela tiden. Borde kolla om den häckar i klipporna där någonstans, sen i vår.

Missar de första minuterna av Sirius-Djurgården. Ingen jätteinsats av Djurgården, Sirius har de största chanserna.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

3 svar på ”I svampskogen”

hahahaharoligt Man förstår att de uppkallat en gata i Oslo efter den. Den lilla röksvampen plockade vi alltid hemma på Malma, vi var ute hela familjen med fika alla hösthelgveckoslutsdagar. Som en blandsvampstreat, taggsvamp, Karl-Johan (från Norge hahaha), fårticka, smörsopp, blodriska, och kantareller, till exempel.

Jag plockar bara kantareller och trumpetsvamp, om jag plockar överhuvudtaget. Sen gillar jag att hitta ovanliga svampar som klubbsvamp och gelétaggsvamp.

Stängt för kommentering.