Kategorier
Stockholm

Det båtar föga, skepp ohoj

Dagens kreativa gärning består i, förutom min foto/8 k-promenad, att komplettera en höstbild-power point för 3c. Tänker mig att de ska få välja på en massa olika tekniker och utsnitt av hösten. Tror inte det är nu på fredag men kanske nästa, som det är utvecklingssamtal och då vill läraren att jag tar hela klassen efter lunch medan hon sitter med en elev i taget. Det knepiga blir att plocka fram och undan, läraren vill även att jag tar eleverna ner till musiken också. Får nog använda min rast. Hoppas de tycker set är kul, jag känner dem för lite för att ha en aning.

Ovan nämnda promenad inleddes längs Söder Mälarstrand till Hornstull. En man står och metar mellan fartygen vid kajen och en kvinna frågar om han får något. Han nickar och hon frågar vad han fångar. En titt i kassen visar ett knippe mört. Mängden mindre fartyg längs Söder Mälarstrand och på Låmgholmen ger mig Dunquerque-vibbar.

I Pålsundet vilar jag ögonen på magnifika träbåtar, bland andra Loris byggd på Hästholmsvarvet, nu heter Hästholmen Kvarnholmen och är tillika en del av min uppväxt. Hit gick vi på utflykt med lekis, här såg vi kattugglans trollungar, och här metade när vi blivit äldre. Nu föremål för girig exploatering av diverse byggherrar. 

Det regnar i två minuter just som jag vänder vid Bergsunds strand. JÖÖÖööööönnnblobblobblobb, en 500-kubikare rusar ner mot rödljusen vid Hornstull (man är väl onomatopoet) . ”Bara nudda vitt”, mor och son lattjar sig över ett övergångsställe. Jag tar sen Hornsgatan tillbaka till Slussen.

Kollar derbyt samtidigt som jag redigerar bilder och skriver detta blogginlägg. Det är handy med två datorer ibland. Matchen var bra i en halvlek, 3-1 till Djurgården. Mer Hammarby i andra och läskigt, läskigt! Men så prickar Chili in 4-1 och allt känns plötsligt utmärkt! Till och med skitskönt!!! Kollar sen Leeds – Liverpool.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Det båtar föga, skepp ohoj”

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.