Kategorier
Stockholm

Katzenjammer

Flera av de jag följer har husdjur, typ katt eller hund. De som har hund är de som oftast lägger upp bilder på sin fyrbening. Själv tycker jag nog att katter är mer fotogeniska. Morsan hade katt och den dränerade hennes ekonomi en del. Den dog några veckor före henne. Det som talar mot en egen katt är förutom vad den kostar i underhåll är att jag bor på fjärdevåningen. Även om det finns innekatter så tycker jag att de behöver se annat också. Sen är det besvärligt om man ska ut och resa, då blir det kattpensionat. Och då kan det bli katzenjammer, det vill säga missljud.

Dubbat när jag går ner till Coop och det är befogat på ett isigt och snöigt underlag. Istället halkar jag till just framför rulltrappan och inne på Coop-golvet koncentrerar jag mig för att inte slira omkull. Vid müslihyllan ligger en äldre kvinna på rygg. En anställd pratar med henne, hon är helt klar och talbar. En annan har ringt 112. Ser en del skräp på golvet, vilket var vad som fick mig att stupa i höstas. Tur att jag inte hade broddar! säger damen.

%d bloggare gillar detta: