Kategorier
Stockholm

Om Otto i ottan

Ögnar genom Vår Fågelvärld, som är mer ”vetenskaplig” och därmed tråkigare. Har kvar Språk för läsning i dag. Behöver sen ta en sväng ner till Coop.

Kollar en dokumentär om Obersturmbahnführern i Waffen-SS, Otto Skorzeny, av de allierade kallad Europas farligaste man. Skorzeny ledde bland annat den grupp av fallskärmsjägare som befriade Mussolini från Gran Sasso. Han gick med  i nazistpartiet NSDAP år 1930 och blev medlem i SS 1939. De allierade behövde hans tjänster under det kalla kriget och åtalet mot honom för krigsförbrytelser lades ner 1947. Skorzeny flyttade till Francos Spanien och blev affärsman, misstänks ha handlat med bland annat vapen. Han höll kontakten med nazistiska krigsförbrytare som Adolf Eichmann och Josef Mengele som flytt till Sydamerika. Samarbetade ironiskt nog även med Israels underrättelsetjänst Mossad.

4 svar på ”Om Otto i ottan”

Nazismen undviker jag ärr läsa om och lyssna till. Skräck. Hitler dog den 30 april 1945 på natten och jag föddes 06.45 den 1 maj. Västvärlden var i glädjeyra, all sjöng, Lyran i Köping spelade. De har de alltid gjort 1 maj. Min yngste son Johan, av tre, tog mig till ett koncentrationsläger utanför Munchen, det hemskaste man kan tänka sig. Oj så dåligt jag mådde. Och dagen därpå åkte vi till Salzburg, det var kontraster det. Fåglar gillar jag. Ha en fin vecka.

Jag tycker tvärtom, nutiden behöver ha kunskap om nazism/fascism och vad det kan leda till så vi kan känna igen liknande tendenser i dag och stoppa det i tid.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: