Kategorier
Stockholm

Flumskola

Mejlar läraren jag senast jobbat med och meddelar att jag gärna kommer och jobbar. ”Du är den förste jag ringer”, svarar hon.

Vore trevligt att få komma tillbaka och träffa mina gamla elever och de nya sexåringarna. Citatet nedan belyser lite av vad jag gjorde förra läsåret och som gjorde mig uppskattad av eleverna, jag pratade mycket med dem, gav dem mycket uppmärksamhet. Det här viktiga som de borgerliga kallar flumskola.

Hela samhället behöver förändras i grunden. Föräldrar jobbar heltid och springer runt i ett ekorrhjul och hinner inte läsa för eller samtala öga mot öga med sitt barn. Vi lyssnade på en föreläsning och fick till oss att barnet behöver minst en kvart om dagen av samtal med ögonkontakt, inte att man pratar medan man plockar med annat, men att barn ofta inte får ens en kvart om dagen.

Ingrid J Mörkö