Kategorier
Stockholm

Gruppfoto och gatuporträtt

Dimma! Och hopp om regn! Försöker raska på med morgonbestyren för att hinna in och plåta. Har en idé att plåta dykdalberna utanför Kastellholmen och hoppas på tjock dimma. Bara för att kolla vad det blir.

Promenaden börjar mindre bra, en trut prickar vänsterbenet med en stänkare och när jag ber om en servett i kiosken just vid Djurgårdsfärjan nekas jag det. – Jag har bara tio stycken kvar. En fågelskådare kollar efter kaspisk trut, det var säkert en sån som sket på mig.

Tyvärr har dimman lättat men jag tar en sväng ut och kollar och tar några bilder. Nja, det kanske inte var någon bra idé ändå. Måsar och trutar skriar i kapp med besökarna på Gröna Lund. Kollar klockan, om en halvtimme träffas några FS-entusiaster på centralen för en fotorunda på stan. Tänker hänga på för en gångs skull och hastar genom city och hinner precis.

Det blir en sväng upp till Sergels torg, ner till Kungsan och vidare till svampen, Kungsgatan upp och proviantering på Drottninggatan.  Fotografering en dag som denna handlar mest om gatuporträtt. Rätt kul det med.

Vi kollar loppmarknaden på Hötorget och tar Drottninggatan till Åhléns. Några regndroppar får oss att hoppas, men icke. Efter en stunds hängande, spanande och plåtande skiljs vi och åker hem till bildbehandling och bloggande.

Tar en sista bild på tunnelbanan. Tycker de satt så koreograferat på nå´t vis.

4 svar på ”Gruppfoto och gatuporträtt”

DU börjar ju få ordning på hemsidan! Jag har länge velat haft en mest i egenskap av fystränare) men jag inser mina begränsningar i dagsläget gällande IT. Gillade bilden på grabbarna i trappan! Beträffande din termos så är jag gärna på på en fika i sthlm, kanske inte på den bänken dock. Vore kul att tjöta lite gf, IT, fs, CS5 eller nån annan bokstavskombination 🙂

Ha det bra Matti! /Peter

Wolffbilden är ju en klassiker,har ju gjort den typen av bilder tidigare. Och tunnelbaneresenärerna satt ju rätt skönt. Tack för det Jimmy.

Tack, Peter. Jag kan absolut inget om hur man gör utan famlar mig fram. Vill ha ett bildspel och inte en lång rad bilder bara, men har ännu inte begripit hur jag ska göra. Och när ngt är svårt så skjuter jag på det tills jag verkligen känner att jag orkar försöka trassla med det.
Vi kan absolut ta en fika när du är i stan. Säg en tid bara och var vi ska ses.
/Matti

Stängt för kommentering.