Kategorier
Stockholm

Goda drömmar – bra bilder

Ibland drömmer jag riktigt kul, det har jag nämnt i något inlägg. Det är särskilt under morgontimmarna det kommer igång varför jag de gångerna blir lite besviken när klockradion tutar igång med Radio Sthlm. Skulle vara kul om man själv kunde styra över när man drömmer. Det kanske några kan, men jag har inte hittat någon gemensam nämnare för mitt drömmande.

”I think good dreaming is what leads to good photographs.” Wayne Miller, Magnum Photos.

Siluetter är alltid kul, och ofta effektfulla. Här olika fast lika, båda kvinnorna är på väg ut, den ena förefaller tveka på sista steget. Båda vrider kroppen åt samma håll.

Lite uppdateringar: jag har fått Susan Sontags Om fotografi, den kom blixtsnabbt. Har inte börjat läsa i den än. Funderar på när jag ska komma åt att lämna in min 5DmkII som ju numer har en spricka i displayglaset. Intervision stänger för tidigt för att jag ska hinna dit. Borde snart höra av min bäddsoffa. Längtar efter något skönare att ligga och kolla på teve i.

6 svar på ”Goda drömmar – bra bilder”

Själv kommer jag nästan aldrig ihåg mina drömmar tyvärr, det skulle vara kul.
Intervisions tider är knepiga för vanliga löntagare……..
//Claes

Jag minns mina drömmar bara en kort stund, några detaljer stanna kvar lite längre. Ibland drömmer jag om platser ock kan ibland ”känna igen mig” från tidigare drömmar. Hittills har jag dock inte drömt att jag haft kameran med mig.
Intervision stänger tidigare på fredagar, den enda dag då jag kan slinka i väg något tidigare. Dock inte tidigt nog.

Apropå drömmar… så är ettan en sådan. Drömmen om att JAG hade tagit den. Antar det är inifrån Konserthuset. Hur stökig är inte bakgrunden – men den samspelar perfekt med just DEN kvinnan, DEN siluetten. Jag får återigen 60-talsvibbar men vet att det inte är eftersträvat från din sida. Längden på klänningen, som är i crimplene, och håret i tofs. Mönstren och linjerna i fonden är som sagt många men färgen är genomgående blå i olika valörer plus lite ljusrosa. Snyggt. Svärtan i dörrkarmen (heter det så?) och reflexerna i den kromade pedalspannen balanserar upp det hela makalöst bra och sätter pricken över i och punkt för detta inlägg.
/tim

”Kromade pedalspannen”, ja där satt den! Vilket underbart ordpar! Vackrare kan inte en papperskorg beskrivas, tror jag. Men, siluetter är nästan alltid intressanta. Gillar att hon tvekar, och vrider kroppen. Inifrån Konserthuset är ju spot on, men ingen match när man ser P:et i PUB. Glömde fråga kjoltyget om kjoltyget men är böjd att vika mig för din sakkunskap. Tack för kommentaren, den föll mig verkligen på läppen.

Först tar jag det där med bilderna. Sååå härligt underbart fina. Bägge bjuder på harmoni och välbehag. Sedan tar vi det där med drömmeriet. Drömma är härligt! Eric sa faktiskt igår att när man somnar öppnar man dörren till den andra världen. Drömmens värld! Drömmar tror jag är viktiga för välmåendet. Både de man har på natten och de man har på dagen. Keep on dreaming…. Ha det /Mirja

Drömmar är härliga. När jag var yngre drömde jag att jag var med i spännande filmer, indianer som anföll vagnskaravaner. När det blev för läskigt spännande kunde jag ställa mig vid sidan, i drömmen, och kolla vidare. Någon gång var jag tvungen att vakna när det blev för otäckt. Numer vaknar jag när jag fastnat i någon dröm och det blev för tråkigt.

Stängt för kommentering.