Kategorier
Stockholm

Rester

Snorig lördag, regn och blåst ute. Helt okej att stanna inne med andra ord. Blir på sin höjd en sväng ner till Konsum.

Har några bilder kvar från veckans slussenfotografering. Ni kan se dem som en förövning, det gör jag. Det handlar om att träna sig att se, förutse, händelser och skeenden, att få syn på det intressanta i folkhavet. Det som lyfter en vimmelbild.

Som all annan gatufotografering kräver det tid. I vanliga fall handlar det ofta om att nöta sula, här gäller det att ha tålamod och ork att på en och samma plats hålla uppmärksamheten på topp.

2 svar på ”Rester”

Det känns inte som att jag gjort annat än att nöta sulor den senaste tiden, väldigt lite fastnar på minneskortet och ännu mindre överlever första rensningen. Vimmel, ja det borde jag försöka mig på lite oftare, kanske även det blurriga, mörka och svårgreppbara men samtidigt kan jag vara lite rädd att börja gå den vägen, rädd för att tappa fotfästet och hamna i ett ingenmansland där jag varken finner en väg tillbaka eller en väg framåt, en plats som sakta men säkert äter upp min glädje för att fotografera. Fegis, jag? Jo, det är jag nog, ibland. Jag får nog fortsätta att nöta sula ett tag till. Den bästa förändringen brukar komma helt naturligt, att tvinga sig in på något nytt är inte alltid lösningen, speciellt inte om det samtidigt sker många andra förändringar runt om samtidigt. Man kan inte ha för mycket man ska bena upp och få på plats.
Hör av dig om du är inne i stan och vill säga hej. Jag kommer att mötas upp med MFS gänget kl 3 på Östermalmstorg.
Krya på dig! /Malin

Daido Moriyama ska du akta dig för då, där är det blurrigt och mörkt 🙂 Själv känner jag att det inte får bli för mycket upprepningar av vad jag tidigare gjort. Och jag skulle gärna plåta det absurda, roliga, oväntade i människors möten men det är för långt mellan de tillfällen då jag är på rätt plats vid rätt tid. Och för mig blir då mina utflykter i blurr och svärta, och annat, mitt sätt att vidmakthålla glädjen i fotograferandet. Medan jag väntar på BILDEN 🙂
Ska fortsätta vårda min förkylning så inte arbetsveckan blir för jobbig. Ingen utflykt till stan m a o, men ha det så trevligt.

Stängt för kommentering.